МУСЛИМАНИ ИЗ БИХ ПРЕТЕ СРБИМА У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ: „Рат још није завршен“

MUSLIMANI IZ BIH PRETE SRBIMA U REPUBLICI SRPSKOJ: „Rat još nije završen“

30 maja 2017

Penzionisani general takozvane Armije BiH Atif Dudaković, koji je nedavno pozvao Bošnjake starije od 17 godina da se naoružaju, sada poručuje da rat nije završen, već da je samo prestala pucnjava, piše Euroblic.

Dudaković, koji je osumnjičen za teške ratne zločine, proteklog vikenda je na tribini u Konjicu dočekan sa ratnim zastavama takozvane Armije BiH i kao heroj.

On je rekao da „sadašnje generacije kažu da rat nije nezavršen i da je samo prestala pucnjava“.

„Koje su to borbe i koja su iskušenja kroz koja prolazimo i kroz koja ćemo prolaziti? Šta treba raditi? Da li ima opasnosti? Ima ih! I to mnogo“, poručio je Dudaković na tribini koju su organizovali lokalni veterani u okviru obeležavanja Dana maloljetnih dobrovoljaca takozvane Armije BiH.

List navodi da su tim povodom ratne zastave nosili golobradi mladići sa beretkama i majicama ukrašenim ratnim amblemima, dok je u sali, gde je Dudaković govorio, veliki broj gostiju nosio vojne uniforme.

Atif Dudaković je početkom godine u govoru predstavnicima bošnjačke dijaspore u Luksemburgu pozvao Bošnjake iz zapadne Evrope da se pripreme za rat, navodeći da će se lično angažovati „na umrežavanju onih koji su spremni za otpor velikosrpskoj agresiji“.

On je tada rekao da svaki Bošnjak koji ima više od 17 godina mora kupiti uniformu, čizme, vreću za spavanje i ranac.

U Tužilaštvu BiH 11 godina traje istraga zbog zločina koje su Dudakovićevi borci počinili nad zarobljenim Srbima, ali i Bošnjacima iz nekadašnje autonomne pokrajine Zapadna Bosna.

KOMENTARI4 komentara

 1. Ivan says:

  Nazalost,ostalo vas je mn.koji jos disete tako da,slazem se,-rat nije zavrsen!Inace,u Africi takodje postoje"maloletni dobrovoljci"tamo ih zovu-deca vojnici a regrutovanje maloletnika je krajnje nemoralno i usput kaznjivo svuda u svetu osim,kako izgleda u balijskim tamnim vilajetima..Ipak,dobro je sto sami sebi crtate mete na cela,tek da nebude zabune..

 2. Šako says:

  Poziva decu od 17 godina da kupuju rančeve,čizme i uniformu a sam je vlasnik nekoliko radnji za prodaju lovačke i ribolovačke i kamping opreme. Izgleda mu opasno stao posao. Bolje da pozove tu nepismenu raju da se late knjige i nauke a ne da potpiruje mržnju glupa debela starkelja.

  • RS says:

   Ovim poturicama trba neko objasniti da im nema opstanka u evropi bez SRBA, ako nastave ovim putem , nestace sa ovih prostora.Jedina opcija za spas je saradnja i zajednicka drzava sa SRBIMA.

 3. Svetislav Surina says:

  Dakle, general Dudaković je rekao ono što misli da će se desiti, a to je novi rat na području BiH.Bošnjaci i Hrvati danas oplakuju djecu,žene,starce pobijenu u Prijedoru, od strane četnika.Bošnjaci će sigurno započeti rat željni osvete, a kod njih pešadije ne manjka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *