МУСЛИМАНИ У СРБИЈИ ПОЗИВАЈУ ЧЕЧЕНИЈУ: „Браћо, помозите нам!“

МУСЛИМАНИ У СРБИЈИ ПОЗИВАЈУ ЧЕЧЕНИЈУ: „Браћо, помозите нам!“

1 јула 2021

Духовна управа муслимана Србије апеловала је на руководство Чеченије да се у муслиманском региону земље, Санџаку, изгради школа хафиза (особа које знају Куран напамет) и да се она назове по првом чеченском председнику Ахмат-Хаџи Кадирову, изјавио је председник Европског муслиманског форума Абдул-Вахед Нијазов.Према његовим речима, апел је изнет током међународног округлог стола посвећеном 70. годишњици рођења Ахмата-Хаџи Кадирова који се одржава у Новом Пазару.

„Учесници округлог стола, користећи значајан датум ─ 70-годишњицу и знајући жељу лидера Чеченске Републике Рамзана Кадирова да помогне муслиманима, укључујући и на Балкану, званично су се обратили руководству Чеченије са молбом за изградњу највеће школе Куран-хафиза у региону у Новом Пазару“, рекао је Нијазов.

Према његовим речима, уколико чеченске власти позитивно одговоре, биће донета одлука да се школа назове по првом председнику те земље, а касније би и улица у којој ће се налазити верска институција могла да буде названа по њему.

„Учесници догађаја су приметили да муслимани у Србији са надом гледају у своју чеченску браћу која, подигавши своју републику из рушевина, сада помажу да се подиже духовност и у другим земљама“, додао је он.

С тим у вези, рекао је да муфтија Мешихата Исламске заједнице у Санџаку и Србији Мевлуд Дудић планира да се ускоро састане са чеченским муфтијом Салахом-Хаџи Межијевим и да ће разговарати о томе пројекту.

Како је рекао Нијазов, Дудић је пре неколико година био у Чеченији, видео подигнуте школе хафиза и био импресиониран.

KOMENTARI6 коментара

 1. Косовац says:

  Браво, једва чекам да дође Рамзан Кадиров у Нови Пазар, и да их мало васпита и опамети: „Одсећи ћу језик сваком оном ко Србина вређа“.

 2. ko says:

  Muslimani nasa gofna ... i ne moze nista da smrdi kao oni!!!

 3. Pravda says:

  Trazite vraga i naci cete ga.

 4. doktrina soka says:

  I treba da zaovete Kadirova,covek je pravi demokrata ,bori se protiv terorizma i postivanje svih obicaja , naroda u zajednici drzave u kojoj razni narodi zive,zato im je Cecenija i procvetala. TERORIZAM JE OPCIJA PROTIV KOJE SE ON BORI.

 5. Cp6a says:

  Кад муслимани у Србији схвате исто што и Чечени, да су најобичније, најјефтиније и потрошиво оруђе у рукама запада, кад нађу свога Кадирова млађег и доведу се у ред, онда можемо озбиљно, са уважавањем и поверењем да разговарамо о заједничком бољитку.

 6. Rocky says:

  Ne znam šta to zamišljaju srpske handžar sandžaklije,ali Kadirov je odavno žestoki borac protiv džihadista.Pa ako ga zovete da vam pročisti redove od Izmetbegovićevih handžarlija onda svaka čast,znači konačno ste se dozvali pameti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u