МУСЛИМАНИ У СРБИЈИ ПОЗИВАЈУ ЧЕЧЕНИЈУ: „Браћо, помозите нам!“

MUSLIMANI U SRBIJI POZIVAJU ČEČENIJU: „Braćo, pomozite nam!“

1 jula 2021

Duhovna uprava muslimana Srbije apelovala je na rukovodstvo Čečenije da se u muslimanskom regionu zemlje, Sandžaku, izgradi škola hafiza (osoba koje znaju Kuran napamet) i da se ona nazove po prvom čečenskom predsedniku Ahmat-Hadži Kadirovu, izjavio je predsednik Evropskog muslimanskog foruma Abdul-Vahed Nijazov.Prema njegovim rečima, apel je iznet tokom međunarodnog okruglog stola posvećenom 70. godišnjici rođenja Ahmata-Hadži Kadirova koji se održava u Novom Pazaru.

„Učesnici okruglog stola, koristeći značajan datum ─ 70-godišnjicu i znajući želju lidera Čečenske Republike Ramzana Kadirova da pomogne muslimanima, uključujući i na Balkanu, zvanično su se obratili rukovodstvu Čečenije sa molbom za izgradnju najveće škole Kuran-hafiza u regionu u Novom Pazaru“, rekao je Nijazov.

Prema njegovim rečima, ukoliko čečenske vlasti pozitivno odgovore, biće doneta odluka da se škola nazove po prvom predsedniku te zemlje, a kasnije bi i ulica u kojoj će se nalaziti verska institucija mogla da bude nazvana po njemu.

„Učesnici događaja su primetili da muslimani u Srbiji sa nadom gledaju u svoju čečensku braću koja, podigavši svoju republiku iz ruševina, sada pomažu da se podiže duhovnost i u drugim zemljama“, dodao je on.

S tim u vezi, rekao je da muftija Mešihata Islamske zajednice u Sandžaku i Srbiji Mevlud Dudić planira da se uskoro sastane sa čečenskim muftijom Salahom-Hadži Mežijevim i da će razgovarati o tome projektu.

Kako je rekao Nijazov, Dudić je pre nekoliko godina bio u Čečeniji, video podignute škole hafiza i bio impresioniran.

KOMENTARI6 komentara

 1. Kosovac says:

  Bravo, jedva čekam da dođe Ramzan Kadirov u Novi Pazar, i da ih malo vaspita i opameti: „Odseći ću jezik svakom onom ko Srbina vređa“.

 2. ko says:

  Muslimani nasa gofna ... i ne moze nista da smrdi kao oni!!!

 3. Pravda says:

  Trazite vraga i naci cete ga.

 4. doktrina soka says:

  I treba da zaovete Kadirova,covek je pravi demokrata ,bori se protiv terorizma i postivanje svih obicaja , naroda u zajednici drzave u kojoj razni narodi zive,zato im je Cecenija i procvetala. TERORIZAM JE OPCIJA PROTIV KOJE SE ON BORI.

 5. Cp6a says:

  Kad muslimani u Srbiji shvate isto što i Čečeni, da su najobičnije, najjeftinije i potrošivo oruđe u rukama zapada, kad nađu svoga Kadirova mlađeg i dovedu se u red, onda možemo ozbiljno, sa uvažavanjem i poverenjem da razgovaramo o zajedničkom boljitku.

 6. Rocky says:

  Ne znam šta to zamišljaju srpske handžar sandžaklije,ali Kadirov je odavno žestoki borac protiv džihadista.Pa ako ga zovete da vam pročisti redove od Izmetbegovićevih handžarlija onda svaka čast,znači konačno ste se dozvali pameti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *