MUSLIU PRETI I ODVAJA BUJANOVAC I PREŠEVO OD SRBIJE: Biće sve kao u Albaniji i na Kosovu

MUSLIU PRETI I ODVAJA BUJANOVAC I PREŠEVO OD SRBIJE: Biće sve kao u Albaniji i na Kosovu

28 oktobra 2014

Jonuz-Musliu1Na izborima za Nacionalni savet Albanaca u Preševskoj dolini, koji su održani u nedelju, većinu je osvojila lista Koalicija za ujedinjenje Albanaca i Demokratska partija “dr Nagip Arifi”, koje će za novog predsednika Saveta albanske manjine u Srbiji izabrati Jonuza Muslija, nekadašnjeg komesara Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca.

“Prioritet je zastava i udžbenici i sa tim više nema kompromisa. Ono što uče deca u Albaniji i na Kosovu, učiće deca u Preševu i u Bujanovcu”, istakao je u izjavi za emiisju “Radar” Radio-televizije Vojvodine Jonuz Musliju, koji je i lider Partije demokratskog progresa.

Musliju je i predsednik Skupštine opštine Bujanovac, gde je njegova stranka PDP u vlasti sa Demokratskom partijom Nagipa Arifija, ali i Srpskom naprednom strankom, socijalistima, demokratama Borisa Tadića i uticajnom lokalnom Grupom građana – “Dr Stojanča Arsić”.

“Musliju je čovek koji ima različite priče na različitim mestima… Jedno priča u Tirani, jedno u Prištini, a jedno u Beogradu. On je predsednik Skupštine opštine i potpisuje sve akte, čak i one koji se tiču odbrane i sve to u skladu sa zakonima države Srbije”, priča za RTV Stojanča Arsić, zamenik predsednika opštine Bujanovac.

Politički analitičar i predsednik Odbora za ljudska prava u Preševu Beljgzim Kamberi tvrdi, pak, da Musliju nema nikakvu snagu na jugu Srbije.

“Nije problem gospodin Musliju. Oni koji su bili problem nisu odavno ovde. Ili su pobijeni ili su bili u zatvoru ili su još uvek u zatvoru”, naveo je za RTV Beljgzim Kamberi.

Od 35.600 upisanih birača, na izbore za Nacionalni savet Albanaca izašlo je svega 13 hiljada građana, a stranka Jonuza Muslijua dobila je nešto više od hiljadu glasova.

(RTV)

KOMENTARI4 komentara

  1. dragan says:

    Dosta bre vise sa tom presevskom dolinom, takvo nesto ne postoji. To je izmisljeno, Naziv ovog kraja je Vranjska kotlina i tako smo ucili od pamtiveka

  2. Zograf says:

    Tačno!Zemljopisna odrednica "preševska dolina" ne postoji i svako ko je koristi svesno ili ne, učestvuje u novom separatizmu Šiptara.

  3. Pingback: Asimetrija zamrznutih tenzija | Info Anon Srbija

  4. Pingback: Asimetrija zamrznutih tenzija | Anonimni

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *