“Egzit“ pod znakom pitanja

“Egzit“ pod znakom pitanja

12 juna 2013

Exit festivalOdržavanje “Egzita“ opet je stavljeno pod znak pitanja jer novac koji im je država obećala krajem prošle godine još nije uplaćen. Kako “Blic“ saznaje, glavni problem je nastao, jer ministar finansija Mlađan Dinkić već dva meseca nije odobrio sredstva koja je za festival tražilo Ministarstvo kulture, a u dogovoru s premijerom Ivicom Dačićem i vicepremijerom Aleksandrom Vučićem, koji je i javno obećao da će država podržati festival.

Kako saznaje beogradski list, Vučić je od Dinkića zatražio da se uplati novac za Egzit, ali mu je Dinkić odgovorio da nema para i uputio ga na Ministarstvo kulture. Prošle godine je država na račun festivala uplatila 32 miliona dinara, a kako saznajemo, rukovodstvo Egzita dobilo je obećanje da će od države ove godine dobiti 40 miliona dinara.

“Blic“ je pozvao Ministarstvo finansija da proveri da li oni blokiraju uplatu sredstava za Egzit, a umesto odgovora, stiglo nam je obaveštenja da je resor Mlađana Dinkića pre dva dana s računa Sektora za turizam uplatio devet miliona dinara. U Ministarstvu kulture nismo mogli da dobijemo odgovor na pitanje da li će i kada uplatiti novac za taj muzički festival.

Da podsetimo, neki mediji pisali su ovih dana o sukobu Dinkića i Vučića, posebno u svetlu nedavnog fizičkog okršaja aktivista URS-a i SNS-a u Zaječaru.

 

 

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *