НА БАЛКАНУ нова велика НАТО база!?

NA BALKANU nova velika NATO baza!?

3 maja 2018

Albanska ministarka odbrane Olta Džačka predložila je svom američkom kolegi Džejmsu Matisu da NATO uspostavi vojnu bazu na tlu Albanije.

– Verujemo da je vreme da SAD uspostave svoje prisustvo u Albaniji… To prisustvo SAD ili NATO predstavljalo bi veoma jasnu demonstraciju da saveznici nisu zaboravili region – rekla je Džačka.

Ona je u izjavi novinarima navela da je predložila izgradnju pomorske baze na Jadranskom moru, koju bi vodili SAD i Albanija, a bila bi pod „kišobranom“ NATO.

– Zabrinuti smo zbog više pretnji sa kojima se naš region suočava i mislimo da je veoma značajno da NATO i SAD pridaju malo više značaja onome što se događa na Balkanu – rekla je Džačka.

Među tim pretnjama, ona je navela Rusiju koja, kako je rekla, pokušava da pojača svoj uticaj, dok je takođe pomenula Kinu, Iran, pa čak i Tursku, kao razloge za zabrinutost rukovodstva Albanije.Kako je prenela ATA, Matis je izrazio svoju podršku Albaniji, koja je, kako kaže, značajno doprinela NATO alijansi.

Džačka je, navela je ta albanska agencija, dodala da je operativna posvećenost Albanije NATO jedna od najvećih u alijansi, uzimajući u obzir brojnost stanovništva Albanije.

Što se tiče modernizacije albanske vojske, ona je naglasila da je u poslednje dve godine Albanija povećala vojni budžet.

– Zamenili smo staro kinesko naoružanje oružjem po NATO standardima – rekla je Džačka.

KOMENTARI2 komentara

  1. Milutin says:

    To sad šiptari predlažu pošto su im nacističke ubice iz trule amerike saopštile da beže što dalje sa KiM-a i albanije jer dolaze RUSI. Sve vam je uz krasni šiptari pa te nacističke ubice SRBA I SRBSKE DECE više nemogu ni sebe da sačuvaju a kamoli vas. GOTOVO JE POČELO JE ČIŠĆENJE NAJVEĆEG ZLA ČOVEČANSTVA.

  2. Željko says:

    Ne vjerujem da će biti tamo! Izgledno je da će biti u Baru, Crna Gora i u Brezovom polju, Distrikt Brčko, BiH!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *