Na brodu hrvatskog kapetana pronađeni američki tenkovi i oružje!

Na brodu hrvatskog kapetana pronađeni američki tenkovi i oružje!

16 avgusta 2014

container_ship_1920x1440-650x487Italijanske vlasti su pregledom broda „Hofuf“, za čijim kormilom se nalazio 51-godišnji hrvatski kapetan, nedavno pronašle pravi arsenal američkog oružja i vojne opreme, prenose danas hrvatski mediji.

U tom brodu, koji je u vlasništvu nacionalne brodarske kompanije iz Saudijske Arabije „Bahri“, pronađeno je čak 27 borbenih tenkova američke vojske marke „Ejbrams“, šest vojnih vozila kamiona „Taurus“, mobilna jedinica za telekomunikaciju sa radarom i 77 kontejnera do vrha prepunih vojnom, ratnom opremom svih vrsta i dimenzija, uključujući rakete i minobacače, preneo je „Jutarnji list“.

Hrvatski kapetan je na saslušanju u italijanskoj policiji rekao:

– Krenuli smo 17. juna iz kanadske luke Halifaks za Saudijsku Arabiju, a u Đenovi smo imali autorizovani iskrcaj. Ne znam ništa drugo o tome. Niti ko je to kupio i da li je kupljeno, niti ko to treba da preuzme ili da li je uopšte plaćeno ili je poklon.

Brod je nešto kasnije odblokiran pošto je jedan muškarac sa američkog govornog područja doneo italijanskom tužilaštvu pisano obrazloženje i nalog za blokadu.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Milisav Visnjic says:

    nezna Ujo nista kad se tice njegove koze!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *