Na dan „parade ponosa“, grupa građana prijavila skup sa kamenjem i motkama

Na dan „parade ponosa“, grupa građana prijavila skup sa kamenjem i motkama

23 septembra 2013

1Grupa građana prijavila je danas Policijskoj stanici Stari grad skup koji će se održati za vreme gej parade i u njenoj blizini, a između redova napisano je da će učesnici nositi kamenje, letve, metalne šipke i molotovljeve koktele, otkriva ekskluzivno Pressonline!

Kako se zvanično navodi u prijavi, skup se održava pod nazivom „Sačuvajmo prirodna bogatstva Srbije“, a prijavljen je za 28. septembar od 09.00 do 13.00 časova u ulici Kralja Milana u Beogradu.

„Cilj skupa je sprečavanje rasprodaje strancima prirodnih bogatstava poput rudnika, kamenoloma, izvora vode, izvora prirodnih goriva, zemljišta, šuma itd…“

Dalje se ističe da će učesnici skupa „nositi transparente protiv rasprodaje prirodnih bogatstava, slike Uga Čaveza, Eva Moralesa, Fileda Kastra, Mahatme Gandija i Bašara al Asada, kao i uzorke prirodnih bogatstava koja se žele zaštititi poput grumenja uglja, zemlje, minerala, metala, kamena, flaše sa vodom, flaše sa gorivom, uzorke drveta i slično…“

U zahtevu koji je policija primila i udarila pečat zvanično piše da neće biti zaustavljanja saobraćaja niti ometanja pešaka. A od govora biće preko megafona pročitana Deklaracija o zaštiti prirodnih dobara.

„O Skupu će biti obavešteni mediji i biti upućen javni poziv svim sindikatima, ekološkim pokretima, udruženjima gorana, planinarskim društvima, rodoljubivim uruženjima i grupama da se pridruže skupu“, kaže se prijavi skupa i dodaje da će on početi sa pesmom „U svetu postoji jedno carstvo“.

Navedeno je i da se očekuje oko 500 ljudi i da će biti organizovana redarska služba od 25 ljudi.

Policija je uredno udarila štambilj sa današnjim datumom na ovu prijavu, ali očigledno je da iza svega stoji pokret građana koji su protivnici Parade ponosa. Naime skup „čuvara bogatstva Srbije“ bi „sasvim slučajno“ trebalo da se održi istog dana, u slično vreme i veoma blizu parka Manjež gde je najavljen početak okupljanja učesnika ovogodišnje „Parade ponosa“.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Tanja says:

    Bravo,zivela cista ekoloska Srbijaaaaaa......

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *