НА ДРЖАВНИМ ЈАСЛАМА: Даница прима инвалидску пензију!

NA DRŽAVNIM JASLAMA: Danica prima invalidsku penziju!

1 oktobra 2017

Verovali ili ne, Danica Drašković, supruga lidera SPO Vuka Draškovića, i danas je u invalidskoj penziji, saznaje „Alo!”.

Kako naš izvor navodi, ona je u tu penziju otišla 17. maja davne 1990. godine i još nije „izašla” iz nje, odnosno nije otišla u starosnu, kako su to objavili mediji prošle godine.

– Prema poslednjem izveštaju PIO fonda, njena invalidska penzija iznosi 43.400 dinara! Ukoliko se uzme u obzir da je ona u invalidskoj već 27 godina, ispada da su joj isplaćene 324 invalidnine. Čak i da su bile i upola manje od ove poslednje, reč je o velikom novcu. Invalidska penzija Vukove supruge izaziva veliku pažnju javnosti već godinama. Svojevremeno je još i Vesna Pešić, tadašnji poslanik u Skupštini Srbije, podgrejala temu o invalidnini Danice Drašković izjavivši „da je Draškovićeva već 30 godina u invalidskoj penziji, a i dan-danas može konju rep da iščupa”. Ukoliko se uzme u obzir da mnogi stvarno bolesni ljudi ne mogu da ostvare invalidske penzije bez kilometarske dokumentacije, ovaj slučaj je više nego diskutabilan – navodi on.

Prema njegovim rečima, nadležni su još pre tri godine najavili da će sve sumnjive invalidske penzije biti preispitane.

– Objavljeno je da je Dana u međuvremenu prestala da prima invalidninu i sada dobija starosnu penziju. Aleksandar Vulin, tadašnji ministar za rad i socijalnu politiku, potvrdio to je, rekavši da Draškovićeva više nije invalidski, nego starosni penzioner, a takvi nisu predmet revizije u PIO fondu – podseća naš izvor.

Sve je moguće!

Branko Radun, politički analitičar, komentarišući najpoznatiji „penzioni slučaj”, kaže za „Alo!” da je to dokaz da je sve moguće.

– Neko je invalid za nešto, a očigledno sposoban za nešto drugo. Ona je funkcioner u NIS-u već godinama! Ne znamo po kojem osnovu je ona otišla u invalidsku penziju. Znamo da je bilo mnogo manipaulacija kada je reč o tim penzijama. Nije ona usamljen slučaj. Trebalo bi da se ta „zona” raščisti malo, jer opterećuju penzioni fond – kazao je on.

S druge strane, Danica Drašković nije htela da komentarše ni na jednu temu za naš list.

– Nemojte me pitati ništa da komentarišem – rekla nam je Dana.

Nakon našeg insistiranje da moramo da proverimo informacije do kojih smo došli, ona je prekinula vezu.

U PIO fondu kažu za „Alo!” da oni ne mogu da komentarišu nijednog korisnika bilo koje vrste penzije.

– Lične podatke o našim korisnicima Fond ne može da saopštava trećim licima, a zabranjuje mu Zakon o PIO i Zakon o zaštiti podataka o ličnosti – bilo je sve što smo dobili iz Fonda.

Draškovićeva je, prema pisanju medija, od 2009. godine imenovanjem Vlade član Upravnog odbora NIS-a. Ona je u tom poslu pravila godinu dana pauzu, ali se jula 2014. ponovo vratila u NIS.

(Alo)

KOMENTARI4 komentara

  1. Dondon says:

    Ova zena je u zivotu oprala tri tanjira i upoznala Vuka. Od momenta upoznavanja on je preuzeo tanjire i poslao zenu u penziju. Kad te hoce...

  2. Pitagora says:

    Prema onome što sam čuo, Danica Bošković, udata Drašković sasvim zasluženo prima invalidsku penziju.

  3. opet ja says:

    Prema Zakonu o PIO nema prelaska iz invalidske u starosnu penziju, kakve su to gluposti?? Može da se postavi pitanje kako to da je radon nesposbna, a radi??!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *