НА ХРТ-у ЗА НОВУ ГОДИНУ – усташа Томпсон и „За дом…“

NA HRT-u ZA NOVU GODINU – ustaša Tompson i „Za dom…“

31 decembra 2016

1209301-thompson-perkovic-54

Prvim programom Hrvatske radiotelevizije se u subotu orilo “Za dom braćo, za slobodu borimo se mi“, piše portal index.hr.

Kako se dodaje, u dugogodišnjoj emisiji “TV kalendar“, autori su se prisetili pesme proustaškog pevača Marka Perkovića Tompsona – Bojna Čavoglave.

Ta pesma je prvi put emitovana na Radio Splitu 31. decembra 1991. godine, a samo pet minuta posle toga i stihova “Za dom braćo, za slobodu, borimo se mi, stići će vas naša ruka i u Srbiji“, kako navode u emisiji, otvorena je vatra na Čavoglave sa srpskih položaja.

TV kalendar otkriva i da je pesma nastala jedne večeri na straži uz akustičnu gitaru, kao i da je potom postala jedan od najvećih simbola otpora velikosrpskoj agresiji i da je i u miru kohezivni faktor.

(B92)

KOMENTARI8 komentara

 1. deda mraz says:

  ma dosadni ste vise sa ovim pederom i njegovim pesmama i moze sada da ih peva samo zahvaljujuci komunistima koji u to vreme nisu Srbima dali da ih zgaze i tada nisu bili spremni za dom nego su bezali kao misevi.

 2. Trifun says:

  Gorices ti i tvoji u paklu. Vjecno. Nema vam spasa.

 3. SRBENDA says:

  STOKA USRAŠKA! SVE ĆE TO POČISTITI MIG-ovi, ISKANDERI I BUK-ovi...

 4. marinko says:

  fal ti ujo ali zelim da te posetim sa putinom u dubrovniku dogodine da cujemo kako pivas lipo

 5. VUK says:

  jadni bre ti krbati nekad mi ih bude zao al to me drzi vrlo kratko

 6. M says:

  A srbi svoje pjesme mogu pjevati slobodno,to je ok.A hrvati svoje pjesme nesmiju pjevati,to nije ok.E,zato je i to jedan od razloga zasto se raspala Yuga,zahvaljujuci vama.Vama to nije jasno ni danas.A ni ne treba.

 7. Croatorum says:

  Eh hvala Bogu da je netko kao vi pratio HRT uoči nove godine, a nije se sjetio izaći negdje na proslavu sa frendovima, bližnjima ili djevojkom ili ostat doma i gledati nešto shodnije od toga i nešto pametno učinit. Pfff, ajd' u zdravlje i sretna Vam Nova, susjedi. Cheers! 😊🍻

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *