На инаугурацији 5.000 званица

Na inauguraciji 5.000 zvanica

12 juna 2017

Na svečanosti povodom stupanja na dužnost novog predsednika države Aleksandra Vučića, u Palati „Srbija“, 23. juna, očekuje se više od 5.000 zvanica. Toliko je, kako saznaju „Novosti“, gostiju pozvano, a među njima će biti 20 šefova država i vlada.

Na ceremoniju dolaze svi lideri regiona i brojni inostrani ministri. Da će 23. juna biti u Beogradu, potvrdili su predsednici Slovenije, Crne Gore i Hrvatske – Borut Pahor, Filip Vujanović i Kolinda Grabar Kitarović, iz Sarajeva stižu svi članovi trojnog Predsedništva BiH Bakir Izetbegović, Dragan Čović i Mladen Ivanić, a trebalo bi da dođu i mađarski predsednik Vlade Viktor Orban, kao i makedonski predsednik Đorđe Ivanov. Predsednik Vučić očekuje dolazak i najviših predstavnika Rumunije, Grčke, Austrije… Evropsku uniju trebalo bi da predstavlja komesar za proširenje Johanes Han.

Kako je naš list već pisao, Rusija i Kina poslaće specijalne izaslanike, pa tako iz Moskve stiže Valentina Matvijenko, predsednica Gornjeg doma parlamenta i jedna od najbližih saradnica predsednika Vladimira Putina koja se smatra trećom najuticajnijom političkom figurom u Rusiji. Što se tiče Pekinga, najavljen je dolazak visokih zvaničnika vladine delegacije.

Na ovom impozantnom skupu, na meniju neće biti stranih specijaliteta, već će se predstaviti srpska kuhinja, isključivo od domaćih proizvoda.

KOMENTARI3 komentara

  1. goran says:

    Kic, kic, kic. Zabole me.

  2. Batina says:

    Sramota.

  3. miroslav says:

    Sve ce to narod platiti. Ustolicuje se kralj Vucko.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *