НА ИВИЦИ ГРАЂАНСКОГ РАТА: Мадрид шаље додатне снаге полиције у Каталонију! (ВИДЕО)

NA IVICI GRAĐANSKOG RATA: Madrid šalje dodatne snage policije u Kataloniju! (VIDEO)

22 septembra 2017

Špansko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da šalje dodatne snage policije u Kataloniju radi održavanja mira i da bi osigurale da ne dođe do referenduma o nezavisnosti.

Katalonija, koja planira da održi referendum o nezavisnosti 1. oktobra, ima svoju vlastitu policiju „Mosos deskvadra“, iako i španska državna policija „Gvardija sivil“ ima punktove u celom regionu. Dve policijske službe često sarađuju.

„Oni će biti zaduženi za nadzor javnog prostora i održavanje reda i reagovaće u slučaju održavanja nezakonitog referenduma“, navodi se u saopštenju i dodaje da će policajci delovati kao podrška katalonskoj policiji, koja ostaje odgovorna.

Ministarstvo unutrašnjih poslova nije objavilo koliko šalje policajaca u region, ali španski mediji javljaju da je između 3.000 i 4.000 ljudi već stiglo ili je na putu.

U Kataloniji je uobičajeno raspoređeno oko 5.000 državnih policajaca i oko 17.000 pripadnika „Mosos deskvadre“.

Ministarstvo unutrašnjih poslova poručilo je policajcima u Kataloniji da neće moći da uzimaju slobodne dane od 20. septembra do 5. oktobra.

Izvor: Srna

KOMENTARIJedan komentar

  1. Prva linija says:

    spanski avioni su parali srpsko nebo i sipali kasetne bombe po nama 1999g. dabogda oci povadili jedni drugima, gleda ovaj gore i nagradjuje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *