НА ИВИЦИ РАТА! ТЕЖАK ИНЦИДЕНТ KОД БАЗЕ ХМЕЈМИМ! Амерички бомбардер Б-52Х кренуо на Сирију, а онда су Руси дигли С-400 и ПОСЛАЛИ ОВУ ПОРУKУ!

NA IVICI RATA! TEŽAK INCIDENT KOD BAZE HMEJMIM! Američki bombarder B-52H krenuo na Siriju, a onda su Rusi digli S-400 i POSLALI OVU PORUKU!

22 novembra 2019

Ruske vazdušne snage umalo su oborile američki strateški bombarder B-52H, koji se neovlašćeno našao u blizini baze Hmejmim u Siriji.

Kako prenose kineski i ruski mediji, “misteriozni incident se dogodio blizu granica Sirije”. Američki bombarder je došao izuzetno blizu ruske vojne baze u Siriji gde je smešten PVO sistem S-400, a onda je posada aviona dobila upozorenje da će biti oboren.Ruska PVO iz Hmejmima je upozorila i američki borbeni avion F-16, koji je bio u pratnji bombardera B-52H, da će biti oboren.

“Radari ruske vojske u Hmejmimu su primetili da se bazi približava bombarder B-52H, a zatim je protivvazdušni raketni sistem S-400 naciljao američki avion. Ruska PVO je bila spremna da otvori vatru i da obori američki bombarder”, navodi kineska agencija Sina.

“Ruska vojska je u isto vreme na otvorenom kanalu poslala hitno upozorenje posadi američkog bombardera. Saopštili su im da su avioni ušli u zonu ruske vojne kontrole. Zapretili su im da ako odmah ne napuste ovu zonu da će biti oboreni, pošto će rakete biti lansirale na američke avione. Posada američkog bombardera je odmah po dobijanju pretnje napustila sirijski vazdušni prostor”, pišu ruski i kineski mediji.

KOMENTARI9 komentara

 1. Gardista says:

  Sto ga nije koknuo

  • persida says:

   Zato sto rade zajedno, prica o sukobu Rusije i Amerike je zvaka za ludaka.

   • miki says:

    Tačno! Ne samo to, pogledaj koje sve zakone Rusija uvodi, sve isto kao na zapadu!

 2. mlanm says:

  Bre ne mogu da verujem :)

  • Kiki says:

   Stativa...

 3. petrovgrad says:

  Moskva se brani u Beogradu. Prosta meatematika S-400, ima domet 400 km ili milja, ali sve jedno. Kada NATO ovijacija krene iz Avijana za Moskvu, mi ih sa S-400 presretnemo iznad Hrvatskog zagorja, negde blizu Zagreba. Naravno to se tačno da preračunati preko satelita, ono momenat poletanja, brzina daljina i susret. Za pešadiju (Poljsku, hrvatsku, ukrajinsku, gruzijsku, crnogorsku, bugarsku i šire iz stare družine 41-45)koja bude krenula za Moskvu Rusi spremaju bolje rešenje.

 4. M says:

  A Izraelske vojne avione iznad Sirije Rusi ne ruše!A USA vojni avion bi srušili?!?I to B-52 koji rakete izbacuje iz velike daljine,a ovdje se približio samo provocirati i izviđati,a teško da i bombe bacati!Ali fer-plej mora biti,jer ni Rusi vjerovatno ne ulijeću u USA zonu u Siriji,zato je USA ovdje pogriješila nefer!

 5. persida says:

  Izraelu savetujem da kokaju i jedne i druge, tek da se zna ko je gazda.

  • miki says:

   S300 ne smeju ni da upala bez dozvole!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *