НА ИВИЦИ СУКОБА: Амерички разарач ушао у Црно море, Руси га држе на нишану!

NA IVICI SUKOBA: Američki razarač ušao u Crno more, Rusi ga drže na nišanu!

4 aprila 2015

UKRAINE-RUSSIA-UNREST-POLITICS-CRIMEAAmerička Šesta flota je objavila da će njen razarač „Džejson Danam“, koji nosi krstareće rakete, uploviti 3. aprila u Crno more i da će izvoditi manevre pored obala Ukrajine i Krima.

Izvori portala Politonline.ru u Ministarstvu odbrane Rusije ističu da će Crnomorska flota, raketni sistema „Bastion“ i avijacija RF pažljivo pratiti brod NATO – koji će se faktički nalaziti na nišanu ruskih borbenih sistema. Uostalom, kao i uvek u slučaju takvih „vežbi“.

Šesta flota SAD je saopštila da će„prisustvo broda u Crnom moru demonstrirati privrženost SAD tesnoj saradnji sa saveznicima radi jačanja pomorske bezbednosti i stabilnosti“.

Podsetimo, još početkom 2015. godine flota SAD i ono što se može nazvati još uvek pokretnim ostacima ratne flote Ukrajine već su održavali vojne vežbe u Crnom moru. U njima je učestvovao famozni američki razarač „Donald Kuk“. On je opremljen sistemom PRO „Idžis“ i krstarećim raketama „Tomahavk“.

Tokom „krimske krize“ Su-24 Ratnog vazduhoplovstva RF je 11 puta proleteo u neposrednoj blizini razarača Ratne mornarice SAD „Donald Kuk“ u Crnom moru, uteravši njegovoj posadi strah u kosti – što je, prema navodima medija, dovelo do napuštanja službe nekih članova posade.

Prema drugoj informaciji, Su-24 je uključio u blizini „Donalda Kuka“ sistem za elektronsku borbu „Hibini“, koji je „isključio radar razarača, sisteme upravljanja i prenosa podataka – ukratko, ceo „Idžis“.

(Fakti.org)

KOMENTARI8 komentara

 1. Za Srbiju says:

  Razvalite ih da im nikada više ne padne na pamet da uđu u Crno more!

 2. Vujadin says:

  Bolje razvalite London, spasite čovečanstvo.

 3. bordzija says:

  Šta bi se dogodilo da ruska podmornička flota osvane ispred Njujorka ? Amerikanci bi dobili svrab, oni su svoju krstaricu gurnuli u osinje gnezdo, zašto bi se Rusija osećala nesigurno, a zna se da nosi krstareće rakete ? Rusi će spremiti na ovo odgovor, neznam kakav, ali se nadam adekvatan. Pošto ameri rade sve za demokratizaciju (baca bombe i šalje krstareće rakete) njima treba verovati da je njihov jedini interes da ukrajinci žive slobodno i bez ruskog pritiska ? To može poverovati samo budala i nepismen čovek !

 4. z-i says:

  Sta uradi Suhoi onom brodu, sad da isprobaju ovaj ajde se oprobajte samo bolje ne budite mecku dik spava ,nije vam to Srbija i ostale male zemlje tu CUCI velika mecka.

 5. DJORDJE says:

  USA-BASTARDI AKO NASTAVITE DA CACKATE MECKU OKO PICKU DOBICETE PO FASISTICKOJ NJUSCI!

 6. rade Bukara says:

  sta trazite to bi trebali i dobiti

 7. pravda says:

  NATO=EU=Fasisticka organizacija

 8. anamarija says:

  Ako samo jedan ''metak'' bude okrznuo Krim ...Rusi ce unistiti taj americki '' Donald Kuk'' sa kojim se Ameri toliko hvale :-) :-) :-) Tada bi bilo ''sad ga vidis--sd ga ne vidis'' i tajac u redovima Amera :-) :-) :-) :-) Bila bi dobra takva jedna 'provokacija' od strane Amerike ..lbas bi bila super :-) :-) :-) :-)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *