НА ИВИЦИ ВЕЛИКОГ СУКОБА: Русија шаље 10.000 војника на границу са НАТО пактом!

NA IVICI VELIKOG SUKOBA: Rusija šalje 10.000 vojnika na granicu sa NATO paktom!

29 juna 2016

russian soldiers 34Rusija će razmestiti dodatnih 10 hiljada vojnika na zapadu zemlje zbog tamošnje nestabilne situacije, izjavio je u sredu ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

– Vojna i politička situacija na zapadnoj granici i dalje je nestabilna. SAD i druge članice NATO saveza nastavljaju sa jačanjem svojih vojnih snaga, prvenstveno u državama koje se graniče sa Rusijom – prenosi agencija “Interfax” reči Šojgua.

Rusija već dugo osuđuje ekspanziju zapadnog vojnog saveza prema istoku kao direktnu pretnju ruskoj nacionalnoj bezbednosti.

U međuvremenu su istočne članice NATO zatražile od saveznika veću zaštitu nakon što je Rusija pre dve godine okupirala i aneksirala deo Ukrajine.

Glavni sekretar NATO Jens Stoltenberg nedavno je najavio da će Savez u tri baltičke zemlje i Poljskoj razmestiti četiri “osnažena” bataljona kao odgovor na delovanje Rusije u Ukrajini. To razmještanje snaga jedna je u nizu mera koje je NATO preduzeo od početka izbijanja ukrajinske krize u proleće 2014. kako bi pojačao mogućnost reakcije savezničkih vojski i dao potporu članicama Saveza koje dele granicu sa Rusijom.

Šefovi država i vlada zemalja članica NATO sastaju se 8. i 9. jula na samitu u Varšavi gde će potvrditi razmeštanje trupa i otkriti sve pojedinosti.

(Hina.hr)

KOMENTARI4 komentara

  1. Ivan Grozni says:

    Gadi mi se od ovih lazova koji sebe probaju da prodaju za mirovnjake a pre bih mogao da ih uvrstam u ratne zlocince. Dali oni koji se sastaju u Julu citaju novine. Zar im nije jasno da ih svet prezire

  2. mladic says:

    mora puci primicu se blize i blize granici rusije napeto je da bok sacuva

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *