НА KИНУ ИЗВРШЕН БИОЛОШKИ НАПАД?! Епидемија избила баш у Вухану где је главна лабораторија за испитивање опасних вируса! (ВИДЕО)

NA KINU IZVRŠEN BIOLOŠKI NAPAD?! Epidemija izbila baš u Vuhanu gde je glavna laboratorija za ispitivanje opasnih virusa! (VIDEO)

25 januara 2020

U jeku epidemije korona virusa koja preti da preraste u pandemiju sve je više teorija koje ne isključuju mogućnost da je mutacija koronavirusa izazvana veštački u laboratoriji i da je on potom pušten tamo gde neko želi da napravi veliku ekonomsku štetu! Postoje, dakle, sumnje na bioterorizam, ali i da je virus „pobegao“ iz kineske laboratorije u Vuhanu, u kome je smeštena jedina kineska laboratorija za ispitivanje najopasnijih patogena poput ebole i SARS-a.Dejli mejl navodi da su američki virusolozi još 2017. upozorili da bi virus sličan SARS-u mogao da „pobegne“ iz laboratorije otvorene te godine upravo u Vuhanu. To je bila prva od 5 planiranih laboratorija za proučavanje najrizičnijih patogena, uključujući viruse ebole i SARS.

Nacionalna laboratorija za biološku bezbednost Vuhan nalazi se, inače, na oko 32 kilometra od pijace morske hrane, epicentru izbijanja epidemije. Da li je, međutim, reč o biterorizmu?

O tome je govorio i epidemiolog, virusolog i vakcinolog Radmilo Petrović, koji je radni vek proveo u Institutu Torlak, a koji nije isključuje mogućnost ni da je mutacija korona virusa izazvana veštački u laboratoriji i da je potom pušten tamo gde neko želi da napravi veliku ekonomsku štetu.

„Mi to zovemo biološkim ratom ili biološkom diverzijom. Često kažem da je to nevidljivi neprijatelj, a nepoznati napadač. To je najeftiniji način da nekom napravite štetu i ljudsku i ekonomsku, jer staje sva privreda, zbog velikog broja obolelih”, zaključio je Petrović.Ipak, svetska naučna zajednica trenutno veruje da je virus mutirao kroz ljude i da se „ubacio“ među ljude putem kontakta životinja i ljudi na pijaci, navodi Dejli mejl.

List podseća da je Nacionalna laboratorija za biološku bezbednost u Vuhanu smeštena u Institutu za virusologiju Vuhan i osnovana je u nadi da će pomoći Kini da doprinese istraživanju najopasnijih virusa na svetu. Bila je to prva laboratorija u zemlji dizajnirana da zadovolji standarde bezbednosti najvišeg nivoa nivoa BSL-4.

Petrović kaže da je Kinu novi korona virus pogodio u veoma nezgodno vreme, uoči kineske Nove godine, kada u Kinu stižu Kinezi iz svih krajeva sveta i kada unutar Kine putuju s kraja na kraj zemlje u posetu rođacima.

KOMENTARI4 komentara

 1. petrovgrad says:

  Čij javlja SNN, onda mi je sve jasno.

  • Slađa says:

   OPET VAKCINE.PA TO JE CILJ.

 2. milorad2 says:

  SARS je biloško oružje i ovaj virus je modifikacija toga.SO je ono što ga ubija, treba soliti meso od vodozemaca i guštera pre nego što se skuvaju i takodje kada se dobije virus već, treba jesti i piti slane napitke sa dosta elektrolita.Korona virusi su potpuno neotporni na natrijumhlorid i kalijumove soli:)Lek je jednostavan i vrlo pristupačan:)a pošto narod ovde uglavnom jede presoljeno nama teško da može da se desi epidemija.

 3. Zoran says:

  Pa Kinezi sami krivi, eksperimentisu mnogo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *