НА KИНУ ИЗВРШЕН БИОЛОШKИ НАПАД?! Епидемија избила баш у Вухану где је главна лабораторија за испитивање опасних вируса! (ВИДЕО)

НА KИНУ ИЗВРШЕН БИОЛОШKИ НАПАД?! Епидемија избила баш у Вухану где је главна лабораторија за испитивање опасних вируса! (ВИДЕО)

25 јануара 2020

У јеку епидемије корона вируса која прети да прерасте у пандемију све је више теорија које не искључују могућност да је мутација коронавируса изазвана вештачки у лабораторији и да је он потом пуштен тамо где неко жели да направи велику економску штету! Постоје, дакле, сумње на биотероризам, али и да је вирус „побегао“ из кинеске лабораторије у Вухану, у коме је смештена једина кинеска лабораторија за испитивање најопаснијих патогена попут еболе и САРС-а.Дејли мејл наводи да су амерички вирусолози још 2017. упозорили да би вирус сличан САРС-у могао да „побегне“ из лабораторије отворене те године управо у Вухану. То је била прва од 5 планираних лабораторија за проучавање најризичнијих патогена, укључујући вирусе еболе и САРС.

Национална лабораторија за биолошку безбедност Вухан налази се, иначе, на око 32 километра од пијаце морске хране, епицентру избијања епидемије. Да ли је, међутим, реч о битероризму?

О томе је говорио и епидемиолог, вирусолог и вакцинолог Радмило Петровић, који је радни век провео у Институту Торлак, а који није искључује могућност ни да је мутација корона вируса изазвана вештачки у лабораторији и да је потом пуштен тамо где неко жели да направи велику економску штету.

„Ми то зовемо биолошким ратом или биолошком диверзијом. Често кажем да је то невидљиви непријатељ, а непознати нападач. То је најефтинији начин да неком направите штету и људску и економску, јер стаје сва привреда, због великог броја оболелих”, закључио је Петровић.Ипак, светска научна заједница тренутно верује да је вирус мутирао кроз људе и да се „убацио“ међу људе путем контакта животиња и људи на пијаци, наводи Дејли мејл.

Лист подсећа да је Национална лабораторија за биолошку безбедност у Вухану смештена у Институту за вирусологију Вухан и основана је у нади да ц́е помоц́и Kини да допринесе истраживању најопаснијих вируса на свету. Била је то прва лабораторија у земљи дизајнирана да задовољи стандарде безбедности највишег нивоа нивоа БСЛ-4.

Петровић каже да је Kину нови корона вирус погодио у веома незгодно време, уочи кинеске Нове године, када у Kину стижу Kинези из свих крајева света и када унутар Kине путују с краја на крај земље у посету рођацима.

KOMENTARI4 коментара

  1. petrovgrad says:

    Чиј јавља СНН, онда ми је све јасно.

  2. milorad2 says:

    SARS je biloško oružje i ovaj virus je modifikacija toga.SO je ono što ga ubija, treba soliti meso od vodozemaca i guštera pre nego što se skuvaju i takodje kada se dobije virus već, treba jesti i piti slane napitke sa dosta elektrolita.Korona virusi su potpuno neotporni na natrijumhlorid i kalijumove soli:)Lek je jednostavan i vrlo pristupačan:)a pošto narod ovde uglavnom jede presoljeno nama teško da može da se desi epidemija.

  3. Zoran says:

    Pa Kinezi sami krivi, eksperimentisu mnogo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u