НА КОРАК ОД РАТА: Јужна Кореја поручила Северној да ће одговорити оштро!

NA KORAK OD RATA: Južna Koreja poručila Severnoj da će odgovoriti oštro!

4 marta 2016

north-and-south 54Predsednica Južne Koreje Park Geun-hje obećala je oštar odgovor na bilo kakvu vojnu provokaciju Severne Koreje, nakon što je lider te zemlje Kim Džon-un naložio da severnokorejski nuklearni arsenal bude u pripravnosti.

„Ukoliko Severna Koreja napravi neku provokaciju, moramo odgovoriti oštrom kaznom kako bismo jasno pokazali koliku cenu Severna Koreja mora da plati i koliko smo rešeni da zaštitimo našu zemlju“, rekla je Park u govoru koji je održala na ceremoniji promocije vojnih oficira, a koji je prenosila televizija.

Ona je poručila da će se Seul držati svoje strategije koja ima za cilj da Pjongjang popusti kad je reč o denuklearizaciji, prenosi AfP.

„Moramo staviti do znanja Severnoj Koreji da njen režim neće opstati ukoliko ne odustane od svog nuklearnog programa“, rekla je Park, dodavši da bi uspešnost strategije Seula značila i veliki korak ka eventualnom ujedinjenju dve Koreje.

Ona je ocenila da, kao što je „mrak najgušći pred svitanje“, dva suseda ulaze u finalnu i najtežu fazu pred mirno ujedinjenje Korejskog poluostrva.

Severnokorejski lider Kim Džong-Un naredio je juče da nuklearni arsenal njegove zemlje bude u pripravnosti kako bi mogao da bude upotrebljen u bilo kom trenutku.

On je, takođe, upozorio da je situacija na podeljenom korejskom poluostrvu postala toliko opasna da Sever mora biti spreman da svoju vojnu strategiju preusmeri na izvođenje preventivnog napada, prenela je francuska agencija.

Severna Koreja je juče, samo nekoliko sati nakon što je Savet bezbednosti UN odobrio najstrožije dosad sankcije protiv Pjongjanga, ispalila u more šest projektila kratkog dometa, saopštilo je Ministarstvo odbrane Južne Koreje.

Ministarstvo je navelo da su projektili, sa dometom od 100 do 150 kilometara, ispaljeni u Istočno more.

KOMENTARIJedan komentar

  1. ANTI NATO PROTEST says:

    PROTEST 4 MART - NIŠ Okupimo sve anti-NATO snage u Nišu - 4 MART - PETAK U 16 ČASOVA - TRG KRALJA MILANA Pozivamo sve rodoljube, anti-NATO snage, sve građane Niša, Leskovca, Vranja, Prokuplja, svakog sela, varošice i opštine naše južne Srbije – da se u petak, 4.marta okupimo zajedno na Trgu Kralja Milana u 16 časova i pošaljemo poruku da je ustao jug Srbije! Nakon velikog skupa u Beogradu, anti-NATO protest u Nišu je poruka vlastodršcima da se borba protiv okupacije širi celom Srbijom!Srbija nije NATO kolonija! RUSI DOLAZE https://www.youtube.com/watch?v=sTbbQtDdYKU

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *