На Kосову се одиграо прави ТРЕЋИ СВЕТСKИ РАТ, а сада је ЦИЉ Албанаца испровоцирати Србију како би реаговао НАТО!

Na Kosovu se odigrao pravi TREĆI SVETSKI RAT, a sada je CILJ Albanaca isprovocirati Srbiju kako bi reagovao NATO!

25 novembra 2019

Albanci žele da izazovu sukobe i udare na Srbe na Kosovu, ali sam siguran da Srbija neće dozvoliti da se ponovi pogrom našeg naroda kakav se desio 1999. i 2004. godine – kaže general Vladimir Lazarević, koji je tokom NATO bombardovanja bio komandant Prištinskog korpusa Vojske Srbije.

Ocenjuje i da je projekat izgradnjelažne države Kosovo potpuno propao.Kako kaže, pretnje pogromom ne prestaju ni 20 godina nakon NATO agresije, te da u poslednje vreme jačaju neprijateljski tonovi od Albanaca.

Hoće „Veliku Albaniju“

– Neizvesnost po bezbednost srpskog naroda je velika i upozoravajuća. Ne sumnjam u njihove namere da izazovu pogrom i ostvare ideju „Velike Albanije“. Jedina brana takvoj agresiji je to što Srbija neće dozvoliti da se ponove 1999. i 2004. Moja procena je da smo mi skupa kao narod, kao država Srbija, spremni da štitimo sebe i svoj integritet i da ćemo to držati pod kontrolom . Neće nas uplašiti nikakve pretnje. Za sada je situacija pod kontrolom zahvaljujući vlastima u Srbiji, koje na KiM neće dozvoliti ni „Bljesak“, ni „Oluju“, akcije kakve su izvršene na delu srpske teritorije u Republici Srpskoj Krajini – kaže Lazarević.

On smatra da je namera prištinskih Albanaca da isprovociraju Srbiju kako bi na kraju i NATO reagovao.

Odbrana svetinja

– Pre 20 godina, mi koji smo branili KiM u sastavu Prištinskog korpusa nismo razmišljali o tome ko nas napada, već o tome koje svetinje branimo. Nas je napadao čitav NATO pakt, i to na KiM. Neki kažu da je to bio mali treći svetski rat, ali mi nismo o tome razmišljali. Više desetina hiljada branilaca zemlje na KiM branili su ono što se mora braniti svojim životom, to smo radili – dodaje Lazarević.

(Kurir)

KOMENTARI5 komentara

 1. Magda says:

  Samo neka Sipci "cackaju mecku pod plecku" i jednog ce momenta dozivjeti krah!!!!!

 2. persida says:

  Samo mastaj, generale, to je besplatno.

  • KOLOVRAT says:

   Da general tada nije maštao ti bi se sada zvala Nezmija ili Fahreta. Dj...e jedno nezahvalno.

  • Miraš says:

   Ma samo kad si nam ti Sida bistrica, sa samopouzdanjem da si umnija i od generala.

   • persida says:

    General je izgubio rat, Srbija je kolonija, to nijedan posteni Srbin nece negirati. E, sada, kuda dalje? Tipkati komentare na internetu? Srbi nemaju snage za rat, oni su bezlicna masa sa kojom svako moze da radi sta mu je volja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *