НА КОСОВУ СПРЕМАЈУ ХАПШЕЊЕ српског политичара! ЕВО О КОМЕ ЈЕ РЕЧ И ЗБОГ ЧЕГА

NA KOSOVU SPREMAJU HAPŠENJE srpskog političara! EVO O KOME JE REČ I ZBOG ČEGA

28 juna 2019

Prištinske vlasti najavljuju mogućnost hapšenja direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića, ukoliko ne bude poštovao prvobitno dogovoreni program posete, objavio je portal „Ljajmi“.

Kako se navodi, Đurić je prvobitno dobio dozvolu od kosovskih institucija da se ta poseta realizuje za Vidovdan, ali je u poslednjem trenutku promenio svoj program i zatražio od kosovskih institucija da mu omoguće posetu na još tri lokacije.Međutim, kosovske vlasti su odbile takav zahtev.

Savetnik kosovskog ministra spoljnih poslova Jetlir Ziberaj rekao je za portal „Ljajmi“ da je prilagođavanje dnevnog reda obavezno i da će tretman biti isti za svaku osobu koja je prekršila zakon.

Ziberaj je upozorio da bi Đurić mogao biti uhapšen ako ne bude poštovao dozvoljeni program posete.

„Ako se dogodi bilo šta izvan pravila ili izvan okvira, uslediće hapšenje“, rekao je Ziberaj.

Kako je ranije najavljeno iz Kancelarije za KiM, Đurić bi trebalo da se danas u 12 sati u Zubinom Potoku sastane s gradonačelnicima četiri opštine sa severa Kosova i Metohije, a potom da, u 14 sati, u Rektoratu Prištinskog univerziteta s privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici prisustvuje svečanom obeležavanju godišnjice Univerziteta.

KOMENTARI2 komentara

  1. Ivana says:

    Sve lepo dogovoreno s Tačijem ljubav Vučić Tači nema granica.

  2. rajko says:

    Ništa strašno. Djuriću se verovatno dopala ona sado-mazo seansa od pre par meseci, pa je naručio opet. I murat voli da gleda, pa će svi glavni akteri biti zadovoljeni. Usput će baciti predizbornu prašinu u oči narodu na KiM i u Srbiji, pa kud ćeš lepše?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *