НА КОСОВУ СВЕ СПРЕМНО ЗА ВЕЛИКИ СУКОБ: КФОР стао на страну Шиптара

NA KOSOVU SVE SPREMNO ZA VELIKI SUKOB: KFOR stao na stranu Šiptara

30 novembra 2018

Portparol KFOR-a Vinćenco Graso potvrdio je da su njihove jedinice zaustavile sinoć, prema njegovim rečima, kamion na ilegalnom prelazu duž administrativne linije u opštini Zubin Potok i pozvale Kosovsku policiju, ali da to nema veze sa uvođenjem uvoznih tarifa na srpsku robu od 100 odsto.On je za portal KosSev (kossev.info) rekao su vojnici KFOR-a postupali na osnovu svojih ovlašćenja, koja su precizirana Vojno-tehničkim sporazumom, po kom oni patroliraju pograničnom oblašću u kojoj se nalaze „ilegalni prelazi“, a koju kosovska policija nema pravo da kontroliše.Graso je izjavio da KFOR ne proverava robu koju vozila prevoze, da se KFOR „time ne bavi“ i da su samo odgovorni za bezbednost u tom delu.

„Naš zadatak nije konkretno da zaustavljamo šverc, već da brinemo o opštoj bezbednosti u području. Bio je mrak, vozilo se nalazilo na ilegalnom prelazu sa kosovske strane administrativne linije za koju smo mi odgovorni. Vojnici su patrolirali i procenili da je potrebno da se ovaj kamion zaustavi. Mi ne kontrolišemo robu i dokumentaciju za nju i to nije naš posao. Tada kontaktiramo policiju“, naveo je Graso u izjavi za KosSev.

Nije mogao da potvrdi da li je kamion dolazio iz pravca centralne Srbije „pretpostavlja da jeste“.

KOMENTARI5 komentara

 1. Zoran says:

  Jel kukumavce ovaj nas na televiziji? Ako, neka s eprenemaze malo....lepo mu stoji.

 2. Hruscov says:

  Cemu li u opste sluzi taj kfor.

  • Jovo Veselinovic says:

   cemu sluzi predesdnik srbije vucic bolje receno .nego cemu sluzi kfor, sve je potpisano u briselu vlada u beogradu su priznale REPUBLIK KOSOVO Srbi su Lud Narod

  • Roy says:

   Kakav crni KFOR. Cionisticka vojska i spijuni. Nisu dosli da stite nego da osvoje i porobe.

 3. Posmatrac says:

  Jeste li tako zaustavili scipetarske koljace kad su nelegalno usli na sjever potparole? Nema od vas nista, dok to ponovo srbska cizma ne pocisti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *