Na Krimu kompletiran sistem PVO, koji može da odbije sve vazdušne napade

Na Krimu kompletiran sistem PVO, koji može da odbije sve vazdušne napade

1 novembra 2014

Rakete-Rusija-e1414154520179-600x364Na Krimu je kompletiran sistem protivvazdušne odbrane, koji može da odbije sve napade sredstava za vazdušni napad.

Sistem se sastoji od raketa malog dometa „Pancir-S” i raketa daljeg dometa tipa S-300PMU, rekao je agenciji RIA Novosti izvor u Južnom vojnom okrugu.

Prethodno je saopšteno da je posle prelaska Krima pod jurisdikciju Rusije imovina vojnih jedinica PVO Ukrajine nacionalizovana, većina ukrajinskih raketa nije prošla tehnički pregled i ne može se koristiti za odbijanje vazdušnih napada.

Nakon početka vojne operacije u Donbasu, proces predaje ukrajinske vojne imovine je zaustavljen.

U momentu ulaska Krima u sastav Rusije, protivvazdušna odbrana poluostrva sastojala se samo od brodova Crnomorske flote i diviziona PVO mornaričke pešadije Crnomorske flote.

Sagovornik agencije je posebno naglasio da su radi kompletiranja sistema PVO na Krim prebačeni avioni-presretači i mobilni sistemi tipa „Pancir”.

„Danas je PVO Krima sposobna da odbije kako raketne, tako i vazdušne napade na poluostrvo. Ona se sastoji od mobilnih sistema, aviona-presretača, koji se sada nalaze na Krimu, i brodova Crnomorske flote koji su sada integrisani u PVO Južnog vojnog okruga.

Redovno se održavaju vežbe i saradnja snaga.

U ovom trenutku protivvazdušna odbrana Krima čini snage u stalnoj pripravnosti, koje su sposobne da brzo i efikasno odbiju vazdušni napad” — rekao je sagovornik RIA Novosti.

(Fakti)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Apis says:

    E još kad bi Rusi mogli da ispeglaju i obezbede srpske granice pa da dušom odahnemo. Okupaciju Vermahta trpeli smo 5 a NATO razbojnike trpimo već 25 godina. Bože smiluj se!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *