На низу православних гробова у Книну претње деложацијом покојника

Na nizu pravoslavnih grobova u Kninu pretnje deložacijom pokojnika

3 novembra 2016

pxl_011116_14604584_620x0

Na nizu grobnica, uglavnom pravoslavnih, na gradskom groblju u Kninu nalepljena su obaveštenja o neplaćenim računima za grobnu naknadu s pretnjom „deložacijom“ pokojnika, pišu danas hrvatski mediji.

U obaveštenju firme Čistoća i zelenilo navodi se da određeno grobno mesto „nema evidentiranog korisnika u grobnom očevidniku i položajnom planu grobnih mesta i grobnica i da za isto nije plaćena grobna naknada 10 (deset godina)“, prenosi Večernji list na sajtu pisanje portala Tris.

„Na osnovu te činjenice, a u skladu sa člankom 14 Zakona o grobljima, ovo grobno mesto smatra se napuštenim i može se ponovno dodeliti na korišćenje“, piše u obaveštenju.

Portal Tris ističe da su obaveštenja neselektivno lepljena i na grobove korisnika čije porodice uredno plaćaju grobnu naknadu, pa tako prenosi svedočenje jednog muškarca koji je posetio kninsko groblje.

On je rekao i da u takvom potezu „vidi nastojanje jedne javne institucije da izbriše sve tragove postojanja Srba u Kninu“, a portalu je poslao fotografije „naruženih“ grobova i potvrde o plaćenoj grobnoj naknadi za porodičnu grobnicu na kojoj je našao pretnju.

„Slučajno ili ne, obaveštenja se nalaze uglavnom na grobovima pravoslavaca“, prenosi portal.

Firma Čistoća i zelenilo nije odgovorila na pitanje portala o tom slučaju.

KOMENTARI3 komentara

 1. Orion says:

  Zašto su odredbe komunalnog pogrebnog poduzeća udarna vijest u Srbiji? Vi ne plaćate pogrebne pristojbe u Srbiji?

 2. G.D says:

  smrdijanska go..narska bagra!

  • obren says:

   TAKO JE TO RECI IM DA PAZE NA SRPSKA GROBLJA KO STO MI PAZIMO NA JEVREJSKA I MUSLIMANSKA PO SRBIJI. TO IM RECI. SRBI TAJ BOZIJI NAROD JE NAPRAVIO CIGANJSKO NASELJE NA JEVREJSKOM GROBLJU U NISU A U SINAGOGI OSTAVU NAMESTAJA. NEK SE UGLEDAJU NA NAS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *