На Паради победе први пут и руско супероружје „Кинџал“

Na Paradi pobede prvi put i rusko superoružje „Kindžal“

3 maja 2018

Na Paradi pobede u Moskvi učestvovaće lovci MiG-31K sa najnovijim raketnim kompleksom „Kindžal“, saopštio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu na sednici vojnog resora.

Nebom nad Crvenim trgom će leteti lovci Su-57, Su-30SM i MiG-SMT, strateški nosači raketa Tu-160, Tu-95MS, bombarderi Tu-22M3 i drugi avioni.

Avioni će leteti na visini od 150 metara brzinom 200 kilometara na sat. Posada operativno-taktičke, daleke i vojno-transportne avijacije poleteće na visinu od 300 do 500 metara i rasteraće do 600 kilometara na sat.

Na paradi će biti predstavljeni i drugi perspektivni tipovi oružja i vojne tehnike. Među njima su protivvazdušni raketni sistemi Top-M2, borbeno vozilo „Terminator“, robotizovani kompleksi „Uran 6“ i „Uran 9“, savremeni dronovi itd.Kako je saopštio Šojgu, trgom će proći 190 jedinica perspektivne tehnike prikazuje „savremenu rusku vojsku“.

Putin je u svom obraćanju Federalnoj skupštini 1. marta predstavio najnovije rusko oružje, koje nema pandan u svetu.

Reč je o raketnim sistemima „Sarmat“, podvodnim dronovima, nuklearnim krstarećim raketama, vazdušnim raketnim sistemima „Kindžal“ i laserskom i hipersoničnom oružju.

KOMENTARI3 komentara

  1. goran says:

    Odlicno, hajde sada sa Kindzalom na Porosenkove naciste. Inace je sve uzaludno paradiranje. Rusi su postali kao Ameri, samo paradiraju, izlazu poivrsine, zalizuju kosu, strickaju zulufe. Samo Izrael i Kina imaju snagu da povuku crtu, niko vise.

  2. M says:

    USA ne paradira,jedina,nego sluša svoga šefa(zna se koga)i skače okolo na njegovu zapovijed kao pomahnitali majmun!Svi ostali kalkuliraju u većoj mjeri od njih,ali đabe!USA će zbog svog geografskog položaja i snage,ostati do kraja,u finalu!A svi ostali moraju debelo kalkulirati i krvavo se izboriti za to tko će od njih biti taj drugi finalist,odnosno igrati u finalu,može i kao pridruženi član momčadi A ili B!Izrael će tek morati krvavo izboriti svoje pridruženo članstvo u finalu!A finale kakvo i treba biti...Deus et machina!

  3. M says:

    Stari Grci shvatiše da...dramu,Pravu Dramu,pogotovo Svjetsku(općeljudsku)Dramu,...može uspješno riješiti samo...Deus et machina!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *