На помолу дипломатски скандал СРБИЈА – УКРАЈИНА! РЕАГОВАО АМБАСАДОР

Na pomolu diplomatski skandal SRBIJA – UKRAJINA! REAGOVAO AMBASADOR

6 decembra 2019

Ambasador Ukrajine u Beogradu Oleksandr Oleksandrovič izrazio je nadu da se niko od predstavnika srpskih vlasti neće sastati s predstavnicima Krima.

Ta delegacija, kako je prenela agencija Beta, boravi s delegacijom ruske Državne dume u Beogradu. Ukrajinski ambasador je podasetio da Srbija podržava teritorijalni integritet Ukrajine i da su Srbija i Ukrajina prijateljske zemlje.„Srbija ne priznaje Krim, kao što Ukrajina ne priznaje Kosovo. Naše dve zemlje su prijateljske i nadam se da u budućnosti neće biti takvih provokacija na račun Srbije i Ukrajine“, rekao je Oleksandrovič za Radio slobodna Evropa.

Ruska delegacija u kojoj su zamenica predsednika Odbora za spoljne poslove Dume, poslanica s Krima Natalija Poklonska i zamenik predsednika Saveta ministara Krima i stalni predstavnik predsednika Rusije za Krim Georgij Muradov juče je posetila Skupštinu Srbije, gde su zajedno s liderom Dveri Boškom Obradovićem pozirali kraj zastave Krima koju su mu doneli na poklon.

Ambasador Oleksandrovič osudio je posetu Poklonske i Muradova Srbiji, pre svega zbog njihovih aktivnosti u vezi s aneksijom Krima.

„Sa jedne strane, drago nam je što se niko od zvaničnika Srbije nije sastao sa predstavnicima takozvane ‘Republike Krim’. Sa druge strane, ne razumemo što su te posete uopšte dozvoljene u Srbiji koja podržava teritorijalni integritet Ukrajine“, rekao je Oleksandrovič za Radio slobodna Evropa.

KOMENTARI2 komentara

  1. petrovgrad says:

    Ovi iz Ukrajine nisu čuli da je komunizam propao. Krim je samo vraćen Rusiji, a kako je pripao Ukraini i koliko dugo joe bio u njenom sastavu to deca iz osnovne škole znaju. Zadar i okolina su pripojeni FNRJ kao naknada štete zbog ne pružanja zaštite Srbime od strane okupacione vlasti Italije, što je REZULTIRALO nesmetano zločin od strane NDH. Ja poštujem Ukrainu, ali ono što su crveni petljali i krojili granice nema pravnu snagu.

  2. Kulak says:

    Krim? Rusija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *