НА ПОМОЛУ ГРАЂАНСKИ РАТ? Амерички милијардер ШОКИРАО – подељеност друштва неминовно води у најгоре

NA POMOLU GRAĐANSKI RAT? Američki milijarder ŠOKIRAO – podeljenost društva neminovno vodi u najgore

4 decembra 2021

Postoji veoma velika opasnost da Sjedinjene Američke Države skliznu u građanski rat u narednih 10 godina zbog izuzetne podeljenosti u zemlji, rekao je američki milijarder Rej Dalio.

Dalio, osnivač jednog od najvećih investicionih fondova na svetu, čije je bogatstvo procenjeno na 20 milijardi dolara, napisao je u svojoj novoj knjizi da postoji čak 30 odsto šanse da se tako nešto dogodi, „jer se ignorišu pravila vladavine“.Dalio je naveo da postoji šest faza ciklusa unutrašnjeg reda ili nereda, koji se završavaju građanskim ratom. On tvrdi da se SAD sada nalaze u petoj fazi: loše finansijsko stanje i intenzivni konflikt, prenosi RT.

– Na primer, kada se o spornim izborima donese odluka i kada gubitnici poštuju tu odluku, jasno je da se poštuje red. Kada se oko vlasti bori i grabi, to jasno ukazuje na značajan rizik od revolucionarne promene sa svim pratećim neredom – napisao je Dalio.

On je podvukao da su ljudi, uključujući i visoke zvaničnike, otvoreno sumnjali u validnost nedavnih predsedničkih izbora i izrazili spremnost da se bore za svoja uverenja.

Dalio je takođe citirao nekoliko studija koje pokazuju rast podele između dve partije, pri čemu je ta podela emocionalno opterećena. Tako je, prema njegovim rečima, nedavno istraživanje pokazalo da 15 odsto republikanaca i 20 odsto demokrata misli da bi zemlji bilo bolje ako bi većina u protivničkoj političkoj partiji „samo umrla“.

On je takođe rekao da je Ustav „najdugotrajnije i merilo unutrašnjeg poretka kojem se najviše ljudi divi“, što „verovatnoću da će biti napušten čini manjom, ali traumatičnijim ako do toga dođe“.

KOMENTARI3 komentara

  1. Ovcoizovani covid idiot says:

    Nadam se velikom krvoprolicu i sto prije.

  2. Milutin says:

    Isplanirani kraj SAD? Globalisti, ako smatraju da je poništavanje državnosti širom sveta na dohvat ruke, moraju neminovno da unište i državnost SAD. Jer pokazalo se kao neuspeli eksperimente sa SAD kao jedinom svetskom silom. Jer su događanja ispod radara, dok su SAD slavile "svoj" uspeh, stvorile nove centre moći. Posebno onih van EU. Pri tom je EU smatran jedinim respektabilnim protivnikom i učinjeno je sve da i oni u predvidljivom momentu nestanu. A pri tome novi centri moći su u nezaustavljivom usponu oslonjen upravo na svoju državnost, očuvanje porodica i smislenom ulogom čoveka u svemu tome. Dakle upravo ono protiv čega se politički Zapad svesrdno borio. Uprkos pozivanja na demokratije koja je ideološka demokratija a ne i stvarna.

  3. Gagi says:

    Nije samo SAD u takvoj krizi, u celom svetu je ista situacija. Ogromna globalisticka moc je rasejala zlo po celoj zemljinoj kugli, stigli su do svakog nebitnog i zabacenog coska planete. Iskustva iz istorije nas uce da moc deformise licnost, ova neogranicena moc je stvorila opasne dusevne bolesnike koji su spremni na svakakvo ludilo. Danas su sve negativne odlike ljudske vrste nekom alhemijom pretvorene u pozitivne, tako su npr. bahatost, lopovluk, moralni i fizicki kurvarluk pretvoreni u pozeljne i kvalitetne ljudske osobine. UVEK kada ljudski rod dozvoli da se poremeti nebeski kantar i pretegne zlo, dolazi do neminovnih lomova i ratova u svetu. Narodi po nekom instiktu uvek biraju i traze nekog jakog i bahatog vodju jer smatraju da ce taj biti dostojan da brine o njima i da ih stiti. Obicno se desi suprotno, te svoje karakteristike upotrebi za ugnjetavanje "svog" naroda, imamo bezbroj primera. Kada se malo osvrnemo oko sebe i podsetimo, najkvalitetniji vladari su ostali zapisani u zlatnim knjigama, jedan od njih je Njegos. Simbioza velike duhovnosti i pametne odlucnosti daje savrsenog vladara koji se pamti po svojim delima. Danasnji kaubojski vladari bez trunke duhovnosti a velikom bahatom energijom, neprekidno traze indijance i gde ih nema, kada ih ne pronadju oni ih izmisle jer moraju nekom da se napiju krvi. MORA kao i uvek do sada, da dodje neki majstor i nivelise taj kantar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *