НА ПОМОЛУ НОВИ СУКОБ?! Грчка послала војску на границу са Турском!

NA POMOLU NOVI SUKOB?! Grčka poslala vojsku na granicu sa Turskom!

12 oktobra 2021

Grčka će povećati broj zaposlenih na granici sa Turskom zbog strahovanja od povećanja broja pokušaja ilegalnih prelazaka migranata povezanih sa krizom u Avganistanu, rekli su danas zvaničnici.Dodatnih 250 oficira pridružiće se 1.500 graničnika, a takođe će 800 službenika biti zaposleno na aerodromu u blizini grčko-turske granice, piše AP.

Grčka je negirala optužbe grupa za ljudska prava da migranti ne dobijaju pravo na azil i da su po kratkom postupku deportovani nazad.

Grčki ministar migracija Notis Mitarači, danas je u parlamentu rekao da sve veći broj zemalja EU vrši pritisak na izvršne vlasti Unije da preduzmu oštrije mere za sprečavanje migracija.

„Evropa se ne graniči sa zaraćenim zemljama. I većina ljudi koji stižu nisu u opasnosti pa je važno definisati kako migracijska politika funkcioniše kao i granična sigurnost“, rekao je on.

Poljska i Litvanija se poslednjih meseci bore sa velikim brojem migranata koji su većinom iz Avganistana, i optužuju Belorusiju za podsticanje protoka migracija.

Grčka, Poljska i Litvanija su među 12 zemalja koje su prošle nedelje poslale pismo Evropskoj komisiji tražeći da se uvedu oštrije mere EU protiv ilegalne migracije.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *