NA POTEZU VUČIĆ I VLADA: Haški tribunal traži garancije Vlade Srbije za oslobađanje Šešelja

NA POTEZU VUČIĆ I VLADA: Haški tribunal traži garancije Vlade Srbije za oslobađanje Šešelja

5 novembra 2014

vojislav-seselj-oslobadjanje 3824Sudsko veće Haškog tribunala poslalo je danas dopis Vladi Srbije u kojem se traže garancije naše države da se Vojislavu Šešelju, zbog pogoršanog zdravstvenog stanja, omogući privremeno puštanje na slobodu – saznaju „Novosti“.

 Prema našim informacijama, u tekstu koji je potpisao predsedavajući veća Žan Klod Antoneti, navodi se da se „zbog promenjenih okolnosti“ i narušenog zdravlja lidera radikala, omogući njegovo prebacivanje u Srbiju gde bi mu se pružila adekvatna nega.

Kako prenose naši izvori, uslovi za ovaj „transfer“ su da se Šešelj u pravno obavezujućoj formi izjasni da će poštovati sve uslove koje sa njim dogovori nadležno sudsko veće Tribunala. A to su da Šešelj za vreme boravka u Srbiji ne sme da utiče na svedoke, da mora da bude uvek dostupan Tribunalu i da svako njegovo kretanje bude pod budnim okom policije.

Podsetimo, Vlada je i 1. jula bila spremna da pruži garancije za Šešeljevo privremeno puštanje na slobodu, ali je prvi čovek SRS preko svojih pravnih zastupnika odbio te garancije i jasno poručio da se neće javljati policiji, nositi elektronsku narukvicu ili „druge premete kojima se narušava ljudsko dostojanstvo“. Uz to, poručio je i da će učestvovati u političkom životu Srbije, davati intervjue i javno kritikovati Tribunal.

KOMENTARIJedan komentar

  1. milan says:

    samo se ti vrati u srbiju!!!ali ipak nemam pouzdanje u ljude koji danas vladaju srbijom!!!pa znaju oni dobro da je dr.seselj jedini covek ,koji rusi ovu prozapadnu-islamisticku vladu u srbiji,samo da se pojavi u srbiji...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *