Na sutrašnjem protestu „OSTAJEMO U SRBIJI“, govoriće i Mitropolit Amfilohije

Na sutrašnjem protestu „OSTAJEMO U SRBIJI“, govoriće i Mitropolit Amfilohije

9 maja 2013

protest_450_300U petak 10. maja na Trgu Republike u Beogradu, sa početkom u simboličkih 12:44, održaće se veliki narodni miting OSTAJEMO U SRBIJI protiv Briselskog sporazuma, a prema saznanjima portala „IN4S“ na mitingu će govoriti i Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

Protest „OSTAJEMO U SRBIJI“ organizuju Srbi sa Kosova i Metohije.

Predstavnici opština sa sjevera Kosova i Metohije pozvali su građane Srbije i Republike Srpske da dođu na veliki narodni miting u Beogradu 10. maja i daju podršku opstanku institucija Republike Srbije i srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

“Podržimo braću sa Kosova i Metohije i njihov zahtev za poštovanje Ustava, zakona i institucija države Srbije, a protiv briselskog sporazuma i kapitulacije. Stop kapitulaciji i okupaciji, Danas Mitrovica – sutra Subotica, Danas Zubin potok – Sutra Banja Luka, Danas Kosovo i Metohija – Sutra Republika Srpska”, navodi se u pozivu organizacionog odbora skupa “Ostajemo u Srbiji”.

U pozivu je navedeno da će skup imati nadstranački karakter, tako da se učesnici uzdrže od isticanja stranačkih ili nekih drugih obilježja, osim državnih simbola Republike Srbije.

Početak skupa zakazan je za 12.44 časova na Trgu Republike u Beogradu.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *