На скупу у Њу Хемпширу ТРАМП рекао да имигранти „ТРУЈУ КРВ АМЕРИКЕ“

Na skupu u Nju Hempširu TRAMP rekao da imigranti „TRUJU KRV AMERIKE“

17 decembra 2023

Bivši američki predsednik Donald Tramp optužio je na skupu u Nju Hempširu imigrante da, kako je rekao, „truju krv Amerike“.

Ova Trampova izjava usledila je samo nekoliko nedelja nakon što je delove američkog društva koji mu se ne sviđaju opisao kao „štetočine“, piše Gardijan.Javno osuđen zbog svojih ranijih izjava, kada je zapretio da će, kako je naveo, „iskoreniti komuniste, marksiste, fašiste i radikalne levičare koji žive kao gamad u Americi, lažu, kradu i varaju na izborima“, Tramp je ponovo grubo nastupio pred svojim pristalicama, rekavši da imigranti „truju krv naše zemlje (SAD)“.

„Oni truju krv naše zemlje. To je ono što oni rade. Oni truju mentalne ustanove i zatvore širom sveta, ne samo u Južnoj Americi, već širom sveta. Dolaze u našu zemlju, iz Afrike, iz Azije, iz celog sveta“, rekao je Tramp okupljenima pristalicama.

To je drugi put da Tramp koristi termin „otrovna krv“, koju je javnost široko osudila kao rasističku retoriku, piše Gardijan i navodi da je Tramp prvi put taj izraz upotrebio u oktobru, prenosi Tanjug.

KOMENTARIJedan komentar

  1. persida says:

    Truju krv cestite i postene Amerike, koja seje smrt gde god se pojavi. Pa, sto se ozeni doseljenom Melanijom, pametni covece. A i prva zena mu je cistokrvna Amerikanka. Amerikanci kao cista rasa, cica je prolupao skroz.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *