НА СВЕТКОВИНУ ПРЕКЛАНИХ ВРАТОВА РОДА СВОЈЕГ У ГОСТЕ СЕ НЕ ИДЕ, БОРИСЕ МИЛОШЕВИЋУ

NA SVETKOVINU PREKLANIH VRATOVA RODA SVOJEG U GOSTE SE NE IDE, BORISE MILOŠEVIĆU

5 avgusta 2020

Piše: Mihailo Medenica

Danima se premišljam da li i šta da ti napišem, Borise Miloševiću, ne zato što tražim kakav valjani razlog za tvoju odluku da u ime Srba prisustvuješ ustaškom piru- “Oluji”, već nadajući se da ćeš na posletku ipak odustati, no…

Iskreno, srećan sam što ne razumem ni jedan od razloga koji te je naterao na tako što, jer stajati sa krvnicima roda svog nad jamom kao nad bunarom želja- ne bih mogao pa da mi je život u pitanju!

I, ne, nisam zbog toga bolji od tebe, već ne umem da praštam toliko da mogu stajati na livadi što rađa kosti roda mojega u snoplje i slaviti žetvu…

Hrišćanin sam, pravoslavac, svetosavac, Srbin, potomak onoliko neožaljenih i neznanih grobova, pa ne bih mogao, ne bih znao u očima zveri tražiti čoveka…

Zapravo, ne bih ni morao, stanem li uz njega načinio bih ga čovekom, krv roda mojega s njegovih ruku potekla bi porama mojih dlanova i…

Šta bih drugo bio do krvnik svojega plemena..?

Oprosti, možda grešim i preterujem, možda veruješ da ćeš na Kninskoj tvrđavi, u srpskome Kninu, stajati kao pobedni, no veruj- stajaćeš kao žrtva.

Da, žrtva koju slavodobitno neće preklati jer učinili su ti strašnije zlo- natakli na kosti roda tvojega kao na kolac!

Jauknuti nećeš, nećeš ni osetiti bol a oni će slaviti još jednog obezglavljenog Srbina, jer nekad je glava na panju ponosnije uzdignuta ka nebu od one na vratu…

Ništa ne osećam do žaljena, dragi Borise!

Ni mržnje, nit prezira, samo žalosti dok po komandi budeš aplaudirao ubeđen da to činiš u ime srpstva i Srba!

Da si tamo kako bi, kažeš, poručio da je dosta ratova i mržnje!

Kome?

Onima koji samo u mržnji postoje i koji će te i tog dana gledati s jednakim prezirom a smeškati se jer znaju ono što ti ne znaš ili ne želiš da znaš: pristao si da ime Srbinovo nosiš kao lance umesto blagoslova.

Pristao si da ti ne puste ni kap krvi već da je sam istočiš nad jamama, vrtačama, livadama…

Da živiš krvareći kako bi ti zveri vazda pratle trag a ti živeo u laži da ćeš im u očima videti čoveka.

Ako na posletku šta i ugledaš ne raduj se, nisu to oni u njihovim očima, već lica roda tvojega čas pre nego što su ih…

Oči su u čoveka ogledalo duše a u zveri- tamnica žrtava, pa istraj gledajući doveka sebe u njima…

Žao mi te je, Borise, šta ćeš reći noći kad se iz Knina, srpskoga Knina, vratiš domu?

Doveka ćeš biti žrtva koju će poštedeti jer od noža se umire u trenu, a od lanaca kojima si sam sebe okovao- doveka!

Biti Srbin je blagoslov!

Jedno je nepokoran, ponosan i s Bogom pomiren stati pred zveri, a nešto sasvim drugo stati rame uz njih…

Na svetkovinu preklanih vratova roda svojeg u goste se ne ide!

Jednostavno ne ide, Borise Miloševiću!

Tamo gde su jame pune sela i zaselaka – Srbinu je mesto uz voštanicu, a ne zveri mrtvijeh pogleda…

KOMENTARI22 komentara

 1. Ivana says:

  Srbi u Hrvatskoj su ustašama na brisanom prostoru za totalni odstrel. Pod pritiskom ustaške propagande sa htv-a , radia, novina, internet portala postaju katolici i hrvati nikog nema da ih zaštiti baš niti malo. Ko je postavio Miloševića pa Pupovac koji je svoju decu krstio u katoličkoj crkvi kao i 80% preostalih Srba u Hrvatskoj jer ih država Srbija nikako ali baš nikako ne štiti od ustaške vlasti Hrvatske. Srbi nestaju u Hrvatskoj a izdajnike koji vode Srbiju i Srbe u propast to ne interesuje. Srbi su dva puta svojim životima i srpskom krvlju stvarali Hrvatsku, da ne govorimo o srpskoj krvi koju je Krajina dala u borbi protiv Turaka da bi Hrvati u Hrvatskoj lagodno živeli dok je srpska mladost ginula. Ali jedno je sigurno samo IDIOTI koji uvek vode Srbe krivi su za sve svi su stvarali svoje nacionalne države osim Srba umesto da smo đtitili i ujedinili većinski srpske prostore. Mi smo uzeli guje u nedra hrvate, slovence, šiftare i sad se kao čudimo a jedino se možemo čudidi srpskoj gluposti i ludilu koje ide i dalje prema totalnom uništenju Srbije.

  • Mile says:

   Država Srbija ako bi pokušala da ih nekako zaštiti na to bi bilo još više raznih napada po tom narodu.

  • Gagi says:

   Draga Ivana, tvoje konstatacije su tacne. Sve je tako kao sto pises, medjutim, ne ulazis u srz problema. Najveci problem su tkzv. komunisti koji su na silu i ubistvima otimali tudju imovinu radi nekakve "narodne pravde". Te neradnicke bitange su radije uzeli pusku da ubiju svog komsiju i sabrata koji je nesto stvorio svojim zalaganjem, nego da se uhvate za plug i posao.Ovo im je bilo mnogo lakse jer su inace bili deo neradnickog dela naroda. Najgori iz naseg roda su dosli u poziciju da nam stvaraju "novi i bolji" zivot. Ista situacija je danas,pogledaj samo ove "intelektualce" sa laznim diplomama koji nam kroje sudbinu. Nista se nije promenilo od 45-e,i dalje orgijaju pokvareni preko svojih uzajamnih kombinacija koje su davno stvorene. Ko to da promeni i sta da krene na bolje kada su svi iz istog antisrpskog komunistickog kluba, danas je najunosniji posao biti antisrbin kao nekada komunista.

   • Velika Metla says:

    Upravo tako. Srbijom i dalje vladaju kako same komunjare,tako i njihova deca i unuci. Beograd je okupiran, i naustaškiji rad na svetu.

  • ARTILJERAC says:

   Ja se izvinjavam što pišem kao odgovor nekome što je napisao istinu. Ponavljam moj komentar od par dana da se opet vidi . To je isto kao kada bi familija ISUSA HRISTA otišli na večeru sa rimljanima. Još jedan od dokaza da je stokholmski sindrom uveliko zarazio SRBE gde god da žive. Za par godina žrtve će morati da se izvinjavaju što su ih dželati ubijali i oni koji poštuju zakone će morati da se izvinjavaju ubicama i lopovima što su im stali na put da brane svoje živote i svoju imovinu. Na prvom mestu podsetio bih na onu poslovicu: KO TEBE KAMENOM TI NJEGA HLEBOM Dok tako budemo shvatali sociologiju sveta nama nikada neće krenuti na bolje. Treba da razmišljamo ovako: KO TEBE KAMENOM TI NJEGA SA DVA KAMENA A KO TEBE HLEBOM TI NJEGA SA DVA HLEBA. I onda će nam krenuti na bolje.

  • Istina booli says:

   A šta je ono bilo 91? Si čuo za Vukovar?

 2. novica says:

  bravo odlicno je napisao ovom izdajniku....

  • Kulak says:

   Oluja je GENOCID.

 3. Dijana says:

  svaka cas autoru za ovog izdajnika srpskog roda....

 4. Aleksandra says:

  da li ce izdajnik procitati ovo sto mu srpski narod salje...

 5. Gagi says:

  Moral je danas toliko rastegljiv pojam da mi lici na lastis. U tekstu provejava ogromna kolicina patetike da ga je mucno citati. Uvazeni Milosevicu (ako ovo budes citao) ima li preklanih vratova u Beogradu kada se veselite i pevate zajedno sa rvatskim pevacima na koncertima. Da li je IDEA jama u koju svakodnevno guraju Srbe njihovi dzelati, ima li ovde kod nas u Srbiji ogroman broj tih jama. Svaka ta jama su preklani vratovi i prosuta Srpska krv, interesantno, oko toga nema rasprave.Da li je prosuta Srpska krv kada jedemo rvatski krompir a seljaci u Ivanjici svoj zaoravaju. Odjednom se pojavise neki komunisticki nacionalisti koji su momentalno na liniji aktuelne vlasti, danas to "prolazi" i aktuelno je, isto kao sto je svojevremeno bio aktuelan progon nacionalne opcije u korist bratstva i jedinstva. Jasno je da su uvek postojali pojedinci koji su prodavali "veru za veceru", to su oni pojedinci koji su muzli drzavu dok joj ne potekne narodna krv. Svako etiketiranje drugoga u korist svoje pozicije je sramno i necovecno, najgori vid stvaranja licne i zivotne egzistencije. Ovaj tekst je primitivan i tesko zaludjivanje Srpskog naroda, kao sto prethodno rekoh,bezbroj je onih u Bgd-u koji su se davno popeli na tu Kninsku tvrdjavu i odali postu rvatskim braniteljima. Ovaj jadnik koji se kritikuje je "pranje" savesti svih ostalih koji su gori od njega.

 6. Istina says:

  Postovani Mihailo, Valjda ti je poznato da je otac osobe kojoj se obracas za vreme oluje bio u ustaskim formacijama Pa je vjerovatno I ubijao Srbe.. Nije realno ocekivati da ce sin takvog oca biti drugaciji. mislim da je progresno naziva ti ih Srbima. Hrvat (ustasa) je diagnoza, to su umno poremeceni Srbi. Ovi pripadaju tamo.

 7. Gagi says:

  Mala greska, UVAZENI MEDENICE.

 8. milos says:

  Njegov otac je bio u hrvatskoj vojsci te 1995 godine

  • Pravda says:

   Nije to bila vojska vec horde koljaca tj nato pjesadija.

 9. deda mraz says:

  Koje pogano prezime onaj krmak glavati komunisticki je 1995 god. izdao Srbe u Krajini zajedno sa svojim komunistickim cetnicima (draskovic,seselj,vucic),a sada je vrhunac ponizavanja nevinih zrtava i gle cuda opet neki milosevic im zabija kolac u ledja.Ovo je velika sramota za nas Srbe,a velika pobeda za izdajnicki petokolonaski komunisticki sljam,a za ove neke nase sto im nije jasno zasto su ustaske prodavnice po Srbiji,pa to ti je zemljace jasono ko dan jer su ustase i komunisti na Drezdenskom kongresu 1928 god sklopili savez protiv Srba i ti isti su jos uvek na vlasti u Srbiji i zato prodanice nasih neprijatelja mogu da se otvaraju po Srbiji.

 10. Leda says:

  Svaka reč istinita, napisana iz duše i srca. Reč Srbina i reč Čoveka. Hvala, gospodine Medenica!

 11. deda mraz says:

  Ja ne zamjeram tudjmanu sto je sljam komunisticki i nije on nikad bio nikakav ustasa ali srbomrzac je uvijek bio i tomsonu sa onim nekakvim smesnim pesmicama,a posebno pesma lepa li si sto peva o hrvatskoj i naravno svojata herceg-bosnu da je njihova ali nije njihova i bila je njihova ali samo kad su im je Karadjordjevici poklonili sve do Sarajeva.Ja zameram nasem sljamu koji veceras u Raci govore a to su isti ti koji su izdali te Srbe i priznali tu nakazu od drzave,a ovaj crni milosevic tamo moze samo sebe predstavljati i ove sto veceras govore na Raci,a Srbe ni pod tackom raznom.

  • Kulak says:

   Srbi su jedini narod na svetu koji nema nacionalnu levicu.Kad je Srbin komunjara,on je u pravilu apatrid i antiSrbin.Takav stav srpskih komunjara dugoročno je kompromitovao levu političku ideologiju u srpskom narodu.Potpuno je obratno kod hrvata,zato što su hrvatski levičari istovremeno i hrvatski nacionalisti.Možda ne ekstremni u smislu hrvatskih desničara koji su ustaše i koji bi odmah klali.Ali,hrvatske komunjare su hrvatski nacionalisti u svakom slučaju.

 12. Velika Metla says:

  Tom Borisu se po njušci vidi da je karakter NULA. Razlozi za ovaj bestidni čin ovoga još uvek ne deklarisanog usRaše Borisa,su višestruki. Prvi i najvažniji je da se operacija etničkog čišćenja "oluja" pokaže opravdanom. Drugi,da se odgovornost za ovu operaciju svede na nulu. Treći,da se još jednom potvrdi navodna krivica srbskog naroda. I na kraju,ovaj postupak ovoga smeća Borisa će biti shvaćena u usRašiji kao potvrda opravdanosti operacije genocida prema stanovnicima srbskog porekla. Otac ovoga Borisa je bio u usraškoj hordi,koju vojskom nazivaju,navodno "jer je morao". Mogu da razumem,ne opravdam,da je u jednom momentu i MORAO,ali zašto se posle nije iselio iz te i takve nazovi države,kao što su mnogi drugi i uradili? Njegov ostanak u takvoj državi samo potvrđuje da taj govnar,otac ove ološi zvane Boris,nije baš pod moranjem bio u usraškoj hordi. Mnogo poštenije (mada od konvertita ne očekujem poštenje) bi bilo da kaže da su mu mnogo važnija kuća,ili stan,i eventualno zemlja,u toj usraškoj tvorevini nego etnička i verska pripadnost. I na kraju ovo GOmNO zvano Prdavac-Pupovac je najgori ološ koji se predstavlja Srbinom,a Srbin je SAMO po dužnosti. Toga Prdavca NIKO od Srba nije izabrao da ih predstavlja,jer 99% Srba i ne učestvuje na usraškim izborima. Ovoga Borisa treba država Srbija da unese u udžbenike kao primer šta znači lični interes jedne fukare. A da je u Srbiji na vlasti srbska vlast,a ne ova brozovsko-komunjarska,država Srbija bi uputila JASAN i GLASAN odgovor da se OGRAĐUJE OD OVAKVIH nazovi "srba" i ovakvih postupaka. Znači kod Srbije je "lopta" .( ali to se znam neće desiti jer je Beograd okupiran, i Beograd je najveća rak-rana Srbije i svih Srba gde god živeli)

 13. uddu says:

  Tako je ,Deda mraze,pravi srbi nisu juče bili ni u Kninu,ni na Rači,to je naš vrhunski šljam !

 14. Za Srbiju says:

  Ne nazivajte ga srbinom. Taj više nije Srbin. Taj je izrod i tuđinac. Nije vredan da ga pominjemo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *