НА ТАЈНОМ ЗАДАТКУ: Руски специјалци у Србији 12. јануара

NA TAJNOM ZADATKU: Ruski specijalci u Srbiji 12. januara

29 decembra 2018

Ruski obaveštajci i lično obezbeđenje Vladimira Putina dolaze u Srbiju 12. januara kako bi pripremili teren za posetu ruskog lidera, koja je zakazana za 17. januar.

Prema informacijama izvora, Putinova „prethodnica“ stiže pet dana uoči posete kako bi „snimila“ teren, ali i kako bi se utvrdio precizan plan posete.– Prethodnicu ruskog predsednika čine predstavnici protokola, službe za odnose sa medijima i članovi ličnog obezbeđenja. Ovo ne treba da čudi, jer je moguće da će Putin i Vučić obići neka mesta van Beograda, koja se naslanjaju na trasu kojom su prošle kolone srpskih izbeglica 1995. godine tokom zločinačke akcije „Oluja“ – prenosi izvor.

I dok juče niko u vrhu države nije želeo zvanično da komentariše ove navode, šef Centra za proučavanje globalizacije Dejan Miletić ocenjuje da je ova Putinova poseta značajnija od svih prethodnih.

– Glavne teme biće jačanje vojne i ekonomske saradnje, sa posebnim akcentom na energetiku i vojnu industriju. Osim toga, razgovaraće se o konkretnim merama koje Rusija može da ponudi Srbiji u odbrani međunarodnog prava i nacionalnih interesa na Kosovu – naglašava Miletić.

Politikolog Aleksandar Pavić smatra da će glavne teme biti vojna saradnja i pitanje Kosova.

– Ako bi zaista išli trasom sličnoj izbegličkoj, to bi bila ruska poruka Hrvatskoj, koja je pokazala da je spremna da se upregne u antirusku politiku SAD, pričajući o reintegraciji Donbasa po genocidnom modelu „Oluje“ – zaključuje Pavić.

(Srbija Danas)

KOMENTARI3 komentara

 1. rajko says:

  Rusi su uvek dobrodošli.

 2. milorad says:

  ustaše su do grla umešani u ukrajini, odvaliće ih rusi zbog toga prvom prilikom.Ubedjen sam da bar jedna bojeva glava nosi ime "zagreb" na sebi+ rusi dobro pamte zverstva ustaških divizija u južnoj rusiji i staljingradu to im nisu zaboravili sigurno.

  • ralence says:

   Posle pada Staljingrada Rusi su zarobili Hiljade Hrvata-Ustaša koji su bili na strani Nemačke Armije. Umesto da ih pošalju u Sibir i kazne za zločine koje su činili Ruskim civilima oni su te iste ustaše na zahtev Joze Broza Tita pomilovali i pridodali Crvenoj Armiji da se sada bore protiv Nemaca. Kad su došli da granice Jugoslavije te iste ustaše su primane u jedinice JNA i postajaliTitovi proleteri i opet ubijali Srbe po Istočnoj Srbiji i Beogradu ali sada kao Komunisti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *