НАЧЕЛНИК ГЕНЕРАЛШТАБА САД: „Жалосна ће бити судбина Украјине…“

NAČELNIK GENERALŠTABA SAD: „Žalosna će biti sudbina Ukrajine…“

9 avgusta 2023

SAD neće dozvoliti smanjenje zaliha američke municije na nivo koji bi ugrozio nacionalne interese zemlje, izjavio načelnik američkog generalštaba Mark Mili.

U intervjuu za „Vašington tajms“, Mili je rekao da Pentagon blisko sarađuje sa američkom odbrambenom industrijom kako bi što brže popunio zalihe. Prema njegovim rečima, nivo pomoći Ukrajini neće ugroziti nacionalnu bezbednost SAD.Kako je Mili naveo, američki ministar odbrane Lojd Ostin dao je uputstva da se zalihe nijedne kategorije municije ne dovode ispod nivoa koji je prihvatljiv sa gledišta rizika.

„Stoga, nećemo ugroziti sopstvene potrebe i mogućnosti nacionalne bezbednosti. Nećemo se izlagati takvom riziku“, naglasio je načelnik američkog generalštaba.

Mili je ranije upozorio na žalosnu sudbinu Kijeva ako se rat nastavi, rekavši da će kijevski režim teško „isterati“ ruske snage ove godine i da će se sukob najverovatnije završiti pregovorima.„Ovaj rat, kao i mnogi drugi, mora da se završi pregovorima, vreme je da Rusi i Ukrajinci sednu za pregovarački sto“, izjavio je Mili na konferenciji za novinare nakon susreta Kontakt-grupe za podršku Ukrajine u Ramštajnu u Nemačkoj.

On je naglasio da su rukovodstvo SAD, Ukrajine i većine evropskih lidera „rekli da će se ovaj rat verovatno završiti pregovorima“.

„Pre ili kasnije, pregovori moraju da se održe“, rekao je Mili, navodeći da su obe strane već pretrpele ozbiljne gubitke.

KOMENTARIJedan komentar

  1. umni 'rvat says:

    Kauboju, ne odredjujes ti ništa pa ni kada ce Rusi i ukrajinci sesti da pregovaraju, a SVAKAKO da za tim stolom neće biti kaubojskog smrada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *