НАЧЕЛНИК РУСКОГ ГЕНЕРАЛШТАБА ОТКРИВА: Ево хоће ли бити „ВЕЛИКОГ РАТА“

NAČELNIK RUSKOG GENERALŠTABA OTKRIVA: Evo hoće li biti „VELIKOG RATA“

18 decembra 2019

Trenutno u svetu ne postoje preduslovi za početak rata velikih razmera, rekao je načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov, odgovarajući na pitanje vojnog atašea Norveške na brifingu sa predstavnicima stranih država.

Gerasimov je naglasio da situacija u svetu ostaje nestabilna.„To je umnogome uslovljeno željom nekih država da nametnu sopstvene principe suverenim državama, između ostalog uz korišćenje vojnih metoda. Politički, ekonomski i informacioni pritisak koji je bez presedana vrši se na države koje pokušavaju da vode nezavisnu politiku, uključujući i na Rusiju“, rekao je načelnik.

Iz tog razloga, navodi Gerasimov, ne može se isključiti mogućnost nastanka krizne situacije koja može prerasti u vojni konflikt.

„Tendencije promene formi ratovanja omogućavaju da se dođe do zaključka da se ratovi budućnosti mogu voditi u svim sferama. Kao što sam navodio, potvrda tome služi odluka samita NATO-a u Londonu, gde je kosmos proglašen petom operativnom sredinom“, dodao je Gerasimov.

On je takođe naglasio da Rusija treba da bude spremna za ovakav razvoj događaja, zbog čega će svoj vojni potencijal Rusija održavati na nivou koji će omogućiti da se odbiju agresije svih razmera i iz bilo koje sredine.

KOMENTARI5 komentara

 1. M says:

  To se zove optimizam,vjeruje da neće biti Velikog Rata!Ja se ne bih u to kladio!Ali,ne bi ni on!Zato je iskopao za sebe i kamerade itd.podzemne bunkere!Neka je!A ovo je za javnost!

 2. milorad2 says:

  ratovi su i ranije počinjali zbog prpagande, uvreda ili mešnja u unutrašnje stvari, i svi takvi ratobvi su počinjali IZNENADA i bili vrlo besni i razorni doduše kratkotrajni, ali sa sadašnjim mogućnostima razaranja to uopšte nije naivno.

 3. kojic jovan says:

  Ako bi Rusija dostavila ,Srbiji S-400 ,bolje bi bilo po nju jer bi time Srbija pomogla Rusiji da unisti bar prvi napad NATO agresora...

 4. Slobodanka says:

  Vojne vežbe NATO-a u baltičkim zemljama, Poljskoj, kao i u vodama Crnog i Baltičkog mora ukazuju na činjenicu da se Alijansa priprema za sukob velikih razmera, smatra načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov, obraćajući se stranim vojnim atašeima. „U baltičkim zemljama i Poljskoj, na Crnom i Baltičkom moru intenziviraju se vojne aktivnosti bloka. Njihovi scenariji ukazuju na ciljanu pripremu NATO-a za razmeštanje svojih snaga u velikom vojnom sukobu“, rekao je Gerasimov. On je, pri tome, napomenuo da blok promoviše tezu o „ruskoj vojnoj pretnji“, tumačeći svaki postupak Rusije za osiguravanje bezbednosti ili svaki planirani transparentni događaj u oblasti vojne izgradnje kao „pretnju miru“. „U doktrinarnim dokumentima Brisela, Rusija ima status protivnika“, naglasio je general.

  • Slobodan says:

   Rusija bi trebala dati svojoj bravo srbima S 400 Nece srbski narod ostati duzan Ruskom narodu.Za sada je Srbija siromasna Ali ce se madam se stanje popraviti Zapadu I EU netreba verovato Oni su prevaranti da se Srbija Druzi Rusije I bice Spasena.jel zlo izdaja I lopvluk netraju dugo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *