НАЧЕЛНИК РУСКОГ ГЕНЕРАЛШТАБА ОТКРИВА: Ево хоће ли бити „ВЕЛИКОГ РАТА“

НАЧЕЛНИК РУСКОГ ГЕНЕРАЛШТАБА ОТКРИВА: Ево хоће ли бити „ВЕЛИКОГ РАТА“

18 децембра 2019

Тренутно у свету не постоје предуслови за почетак рата великих размера, рекао је начелник Генералштаба Оружаних снага Русије Валериј Герасимов, одговарајући на питање војног аташеа Норвешке на брифингу са представницима страних држава.

Герасимов је нагласио да ситуација у свету остаје нестабилна.„То је умногоме условљено жељом неких држава да наметну сопствене принципе сувереним државама, између осталог уз коришћење војних метода. Политички, економски и информациони притисак који је без преседана врши се на државе које покушавају да воде независну политику, укључујући и на Русију“, рекао је начелник.

Из тог разлога, наводи Герасимов, не може се искључити могућност настанка кризне ситуације која може прерасти у војни конфликт.

„Тенденције промене форми ратовања омогућавају да се дође до закључка да се ратови будућности могу водити у свим сферама. Као што сам наводио, потврда томе служи одлука самита НАТО-а у Лондону, где је космос проглашен петом оперативном средином“, додао је Герасимов.

Он је такође нагласио да Русија треба да буде спремна за овакав развој догађаја, због чега ће свој војни потенцијал Русија одржавати на нивоу који ће омогућити да се одбију агресије свих размера и из било које средине.

KOMENTARI5 коментара

 1. M says:

  To se zove optimizam,vjeruje da neće biti Velikog Rata!Ja se ne bih u to kladio!Ali,ne bi ni on!Zato je iskopao za sebe i kamerade itd.podzemne bunkere!Neka je!A ovo je za javnost!

 2. milorad2 says:

  ratovi su i ranije počinjali zbog prpagande, uvreda ili mešnja u unutrašnje stvari, i svi takvi ratobvi su počinjali IZNENADA i bili vrlo besni i razorni doduše kratkotrajni, ali sa sadašnjim mogućnostima razaranja to uopšte nije naivno.

 3. kojic jovan says:

  Ako bi Rusija dostavila ,Srbiji S-400 ,bolje bi bilo po nju jer bi time Srbija pomogla Rusiji da unisti bar prvi napad NATO agresora...

 4. Slobodanka says:

  Vojne vežbe NATO-a u baltičkim zemljama, Poljskoj, kao i u vodama Crnog i Baltičkog mora ukazuju na činjenicu da se Alijansa priprema za sukob velikih razmera, smatra načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov, obraćajući se stranim vojnim atašeima. „U baltičkim zemljama i Poljskoj, na Crnom i Baltičkom moru intenziviraju se vojne aktivnosti bloka. Njihovi scenariji ukazuju na ciljanu pripremu NATO-a za razmeštanje svojih snaga u velikom vojnom sukobu“, rekao je Gerasimov. On je, pri tome, napomenuo da blok promoviše tezu o „ruskoj vojnoj pretnji“, tumačeći svaki postupak Rusije za osiguravanje bezbednosti ili svaki planirani transparentni događaj u oblasti vojne izgradnje kao „pretnju miru“. „U doktrinarnim dokumentima Brisela, Rusija ima status protivnika“, naglasio je general.

  • Slobodan says:

   Rusija bi trebala dati svojoj bravo srbima S 400 Nece srbski narod ostati duzan Ruskom narodu.Za sada je Srbija siromasna Ali ce se madam se stanje popraviti Zapadu I EU netreba verovato Oni su prevaranti da se Srbija Druzi Rusije I bice Spasena.jel zlo izdaja I lopvluk netraju dugo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u