NACISTA DMITRI JAROŠ KUKA: U prokletom Ilovajsku smo pretrpeli ozbiljan udarac

NACISTA DMITRI JAROŠ KUKA: U prokletom Ilovajsku smo pretrpeli ozbiljan udarac

31 avgusta 2014

Dmytro_JaroshDmitri Jaroš, lider Desnog sektora, saopštio je da je došlo do ozbiljnog proterivanja njihovih snaga u nekoliko mesta, a nabrajajući te gradove je rekao „prokleti Ilovajsk“, što najbolje pokazuje očaj u kojem se nalazi vođa ukrajinskih fašista.

„U poslednjih nekoliko nedelja je došlo do ozbiljnog udara i proterivanja naših snaga. U Saur-mogiloju, Amvrosievkoju, Starobeševu i prokletom Ilovajsku.“

U Ilovajsku je ukrajinska armija pretrpela ogromne gubitke i tamo je uništeni celi bataljoni Azov i Donbas.

Štab Armije Donjecke republike saopštio je da je Kijev „konačno izgubio kontrolu nad frontom između Donjecka i Mariupolja“.

Kao dokaz je navelo da su njegovi odredi preuzeli kontrolu nad opštinskim centrom Volnovaha koji se nalazi između glavnog grada DNR i Mariupolja.

„Ovo znači da su se u novom „džepu“ našale još neke ukrajinske jedinice. Neke čak u dvostrukom. Ukrajinska komanda je ostala bez kontrole nad južnim frontom“ – objasio je štab DNR.

Premijer DNR Aleksandar Zaharčenko danas je – pre neuspelog atentata – izjavio da Armija Donjeccke Republike sprema „drugu široku ofanzivu“ i da nema problema sa municijom jer je sve „dobila“ na frontovima od ukrajinske armije. Precizirao je da su se snage DNR samo juče dočepale 50 „komada“ vojne tehnike.

„Nastavljamo sa ofanzivom. Završavamo sa čišćenjem jednog od „džepova“ i pomažemo probijanje koridora između Luganska i Donjecka.

Premijer DNR je saopštio da je vrh Donjecke Republike dozvolio opkoljenim ranjenim Ukrajincima da izađu iz obruča i da sa sobom „ponesu i tela poginulih“.

Naglasio je da će moći da izađu i ostali ukrajinski vojnici uz jedan uslov: predaja svog naoružanja i ratne tehnike.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Spasoje says:

    Sadašnji fašisti u Ukrajini doživjeti sudbinu Njemačkih nacista.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *