NACIZMOM KA EU: Nacistički simboli u Ukrajini predstavljaju evropsku integraciju

NACIZMOM KA EU: Nacistički simboli u Ukrajini predstavljaju evropsku integraciju

23 novembra 2014

ukrajina-ukraj.vojnici-_f1Rusija je nedavno predložila rezoluciju u UN osuđujući pokušaje veličanja nacističke ideologije i negiranja onoga što su Nemci radili pre i tokom Drugog svetskog rata. Ko se ne bi složio?

Eto: SAD, Kanada i Ukrajina su jedine države koje su glasale protiv nacrta rezolucije. To nije iznenađenje jer su upravo ove države podržavale neonaciste u istočnoj Ukrajini tokom cele godine.

Konflikt u istočnoj Ukrajini je „izbor između civilizacije i varvarstva“, upozorava ukrajinski predsednik Petro Porošenko, očigledno aludirajući na fotografiju „ukrajinskog dobrovoljnog vojnika sa oznakama SS galicijske divizije iz Drugog svetskog rata“ koja se pojavila u Associated Press-u.

Neverovatno je da su pre samo par godina nacističke oznake i oni koji su ih nosili bili predmet javne osude.

Nacistički simboli koji predstavljaju evropsku integraciju su postali toliko moderni u zapadnoj Ukrajini, da je Daily Beast morao da pita „Zašto su kukasti krstovi aktuelni u zapadnoj Ukrajini?“.

Pa, upravo zato što „u vremenima žestokih strasti, blagi simboli ne privlače gomilu“.

U redu, kukasti krst u nekim državama može da privuče evropsku gomilu, ali u drugim može da vas pošalje i u zatvor.

U Ukrajini to nije slučaj, umesto zatvorske presude, ukrajinski entuzijasti sa kukastim krstovima dobijaju oružje i lovorike od svoje „civilizovane“ vlade. U avgustu je Porošenko nagradio lidera bataljona Azov, Andrija Biletskija ordenom za hrabrost.

Biletski, ne samo što je hrabri borac za slobodu zaluđen nacističkim oznakama, već je i šef ukrajinskog Socijalno-nacionalnog udruženja, koje se zalaže za „kažnjavanje seksualnih perverzija i interrasnih kontakata koji vode ka izumiranju bele rase“.

Zamislite samo koliki bi se naslov pojavio na naslovnoj strani Washington Post-a da je Vladimir Putin dodelio orden nekom ludaku koji je obećao dalju ekspanziju (Rusije) i oslobođenje bele rase.

Sada promenite „Vladimir Putin“ u „Petro Porošenko“ i sve ispadne u redu u ovom naopačke okrenutom svetu.

Niko ne misli da je Petro Porošenko Hitler, niti čak polu-neonacista. Njegova ideologija podrazumeva samo da on ostane bogat, bez obzira šta mu se kaže da uradi, sklopivši tako ciničan i katastrofalan savez sa takozvanim ukrajinskim „patriotama“ koji bi trebalo da su u zatvoru.

Zaista, jedan od „nacionalističkih“ bataljona pod kontrolom ukrajinskog ministarstva odbrane optužen je od strane Amnesty International-a zbog „raširene zloupotrebe, koja uključuje otmice, nezakonito zarobljavanje, maltretiranje, krađu, ucenu, i smaknuća“ – što Newsweek opisuje kao „zločine u stilu ISIS-a“.

Drugim rečima, ukrajinske „patriote“ su uključene u sve one aktivnosti koje se očekuju od „antiterorističke“ operacije.

Da vam olakšamo stvar, bilo šta što vlada nazove „antiterorističkom“ vojnom operacijom treba se smatrati opasnim po čovečanstvo i sutrašnjicu.

Rusija je ovaj problem u više navrata i prilično jasno označila, osuđujući ukrajinsku vladu zbog fašizma, ali propaganda prikazana na televiziji nije to prenela kako treba.

Isto kao što davanje oružja i municije šačici ljudi, uz dozvolu za terorisanje istočne Ukrajine nekažnjeno, nije kako treba.

Kao što su nedavni parlamentarni izbori jasno pokazali, Ukrajinci su umorni od čudovišta sa kukastim krstovima, koji su sada očigledno u manjini. Zašto im se Porošenko onda ulizuje? (Zato što su nažalost upravo ovi ljudi snaga koji stoji iza revolucije.).

Sigurno se možemo složiti da je ovaj konflikt ipak malo više iznijansiran nego samo kao „izbor između civilizacije i varvarstva“?

(Webtribune.rs)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *