Nadljudska borba Šešelja protiv Tribunala

Nadljudska borba Šešelja protiv Tribunala

31 oktobra 2014

seselj Hag Rak borba 833Predsednik SRS-a Vojislav Šešelj vodi nadljudsku borbu protiv Haškog tribunala i svaka mlada osoba trebalo bi da se ugleda na njega, poručila je večeras predsednica Saveta za informisanje novosadskog odbora SRS-a Marina Nedeljković.

„Šešelj vodi borbu za vanvremenske vrednosti: istinu, slobodu, pravdu i otadžbinu. Zato je sloboda za Vojislava Šešelja sloboda za Srbiju“, rekla je Nedeljkovićeva u Novom Sadu na četvrtoj protestnoj večeri „Oslobodite Šešelja“.

Šef katedre za istoriju na novosadskom Filozofskom fakultetu Dejan Mikavica istakao je da za Srbe nijedno pravilo ne važi u istoj meri kao za druge narode.

„U Hagu se sudi Garašaninu, Karađorđu, svakom Srbinu sa nacionalnom namerom. Istoričari su dužni svom narodu istinu: oduvek je postojala ideja o velikoj Srbiji, samo Srbi nisu imali snage da je ostvare. Srbima je uskraćeno pravo na nacionalne interese. Zato treba odati počast najvećem stradalniku srpskog naroda Svetozaru Miletiću, a odmah uz njega je Vojislav Šešelj“, poručio je Mikavica.

Profesor Ustavnog prava na Pravnom fakultetu u Novom Sadu Slobodan Orlović istakao je da je danas u Srbiji prema jednom Srbinu na delu tehnologija zločina.

„Ovo poslednje je pokušaj sudskog ubistva: bez suda i bez presude. Politikologija je danas vrlo pametna i neiskrena – strelom koja na vrhu ima otrov gađaju samo Srbe“, rekao je, između ostalog, Orlović.

Okupljeni su i večeras krenuli u protestnu šetnju starim gradskim jezgrom Novog Sada, a za sutra u 18.00 časova najavljeno je peto protestno veče.

Vojislav Šešelj, koji se u pritvoru Haškog tribunala nalazi već 12 godina, nedavno je obavestio rukovodstvo SRS-a da su mu lekari u Hagu otkrili metastaze na dva mesta na jetri.

KOMENTARI4 komentara

 1. raca says:

  Danas je Seselj zatecenik Haga a jos samo malo nam osteje i svi ce mo biti zarobljenici ponozeni i robovi evropske unije i Amerike,vreme nam istice.Prst na celo!

 2. Za Srbiju says:

  Boje se Šešelja svi nacisti ovoga sveta, pa čak i kad je bolestan. Svesni su oni da ih je porazio najveći antiglobalista i borac za slobodu. Rešili su da ga ubiju. Nakaze mogu da ubiju Šešelja, ali ne mogu njegovu IDEJU, koja počinje sve više da živi u Srbima i građanima širom sveta. Dr.Vojislav Šešelj je zadužio srbski narod i sve slobodoumne građane planete. Šešeljeva borba prerasta u mučeništvo za bolje sutra svih Srba i građana sveta. Šešeljevo vreme dolazi. Živeo nam Srbendo!!!

 3. Kaca Ljubinkovi says:

  Nisam neki ljubitelj SRS i Šešelja aliovo što rade njemu u Hagu je nečuveni kriminal i van svake pravne osnove. Sude mu već 12 godina za verbalni delikt, DVANAEST GODINA , neosudjuneg!!!!!! Dasu imali nekakve dokaze, pravno osnovane , odavno bi ga osudili i on bi već bnio na slobodi posle odležane polovine robije. Gde još ima u svetu da se pod istragom i sudjenjem uhapšenik ovoliko drži???? Iz ovog i mnogih grugih propusta ne verujem u Haški sud, ubedjana da je on stvoren od Amerike i EZ sa političkim ciljem da se Srbija osudi kao jedinii glavni krivac za rat devedesetih.

 4. mirjana zeković says:

  Sramno i nedopustivo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *