NAGOVEŠTAJ VELIKOG PREOKRETA! Tramp i Putin povukli istorijski potez

NAGOVEŠTAJ VELIKOG PREOKRETA! Tramp i Putin povukli istorijski potez

28 aprila 2020

Podsećanje na sovjetsko-američku saradnju tokom Drugog svetskog rata i delikatna pretpostavka da bi ona mogla da posluži kao uzor u borbi protiv, na primer, pandemije — mogli bi da nagoveste preokret u američkoj politici, izjavio je poljski novinar Zbignjev Parafinovič za portal „Đenjik“.

On je ocenio da je zajednička izjava predsednika Rusije i SAD, Vladimira Putina i Donalda Trampa, važnija od odlaganja vojne parade, koja je trebalo da bude održana 9. maja povodom 75. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu.



Autor ističe da su se vlasti Rusije i SAD poslednji put pozivale na „duh Elbe“ 2010. godine, malo pre nego što je bivši američki predsednik Barak Obama započeo proces resetovanja odnosa sa Kremljom.

Prema njegovim rečima, plan je na kraju bio kompromitovan nakon što je Rusija „anektirala Krim, stvorila separatističke republike u Donbasu i izvela hemijski napad na Skripalje na teritoriji zemlje-članice NATO-a“.

Podsetimo, Putin i Tramp usvojili su zajedničku izjavu povodom 75. godišnjice legendarnog susreta sovjetskih i američkih vojnih komandanata na reci Elbi i istakli da je „duh Elbe“ primer kako Rusija i SAD mogu da izgrade poverenje i da sarađuju u ime zajedničkog cilja.

U okviru projekta „75 godina od Velike pobede“, Sputnjik vam predstavlja ekskluzivne materijale o Drugom svetskom i Velikom otadžbinskom ratu. Saznajte sve o najvećim bitkama i herojima Drugog svetskog rata, čitajte svedočenja preživelih, komentare stručnjaka, pogledajte dokumente koje je deklasifikovalo rusko Ministarstvo odbrane, arhivske fotografije i video-snimke.

(Sputnjik)

KOMENTARI



3 komentara

  1. milos says:

    Koji bre "duh Elbe"? U to vreme zapad je imao spremne planove za napad na SSSR .

  2. padre says:

    "Anektirala Krim, stvorila separatističke republike u Donbasu i izvela hemijski napad na Skripalje na teritoriji zemlje-članice NATO-a“.Zar samo to,vi niste ništa krivo uradili?

  3. Gagi says:

    Kakve gluposti, kakav je ovo glupi tekst. Sovjetsko-americka saradnja je nastala onog momenta kada je zapad uvideo da ce Rusi osloboditi celu europu od njihovog instaliranog kabadahije.Kada su videli da njihov sponzor gubi poziciju napadom na Rusiju, brze bolje su jurnuli u tu europu da sacuvaju sta se sacuvati moze.Npr. velike koncerne masinske industrije u nemackoj, cije je vlasnistvo bilo americkog krupnog kapitala. Usput su bombardovali sta su stigli, nase gradove su takodje bombardovali. Vara se zapad, nece im Rusi nikada oprostiti 28 000 000 zrtava, pamte Rusi ubijenu nejac od strane fasisticke vojske, nikada tu oprosta nece biti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *