НАИШЛИ НА ЈАЧЕГ ОД СЕБЕ: Америчка војска заустављена у Сирији

НАИШЛИ НА ЈАЧЕГ ОД СЕБЕ: Америчка војска заустављена у Сирији

9 јула 2020

Раније ове седмице, јединица сиријске арапске војске (САА) пресрела је војни конвој САД који је покушао да заобиђе њихове снаге у селу Ал Камишли.

Према теренском извештају са села Ал Камишли, амерички војни конвој покушао је да заобиђе контролни пункт сиријске војске, али су га снаге блокирале на тој позицији.

У извештају се наводи да су снаге сиријске војске на контролном пункту одбиле да попусте америчком војном конвоју и више пута су захтевале да се окрену и пронађу другу руту на северу Ал Хасаке.

Није било пријављених сукоба између двеју страна; међутим, у извештају се наводи да је сиријска војска била агресивнија него иначе, јер је неколико војника било укључено у опструкцију.

Ови инциденти пресретања постали су чести на североистоку Сирије од почетка нове године, јер Сиријска војска и њихови руски колеге траже потпуно повлачење америчких снага из Сирије.

Погоршање ситуације на североистоку Сирије је недавна примена „Цезаровог закона“, који је усмерен на све владине институције унутар Арапске Републике.

Те санкције су наишле на снажне протесте владе и људи, јер амерички акт намерава да циља на економију Арапске Републике већим интензитетом него раније.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Mir brate mir says:

    E, nećete ga vala majci. No pasara. Kojoti krvavi, zbog vas mi imamo tolike izbeglice na putu kroz Beograd u parku pored ekonomskog. Da bogda vas Rusi potamane. Za njih valjda nema gore kletve, jel da?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u