НАИШЛИ НА ЈАЧЕГ ОД СЕБЕ: Америчка војска заустављена у Сирији

NAIŠLI NA JAČEG OD SEBE: Američka vojska zaustavljena u Siriji

9 jula 2020

Ranije ove sedmice, jedinica sirijske arapske vojske (SAA) presrela je vojni konvoj SAD koji je pokušao da zaobiđe njihove snage u selu Al Kamišli.

Prema terenskom izveštaju sa sela Al Kamišli, američki vojni konvoj pokušao je da zaobiđe kontrolni punkt sirijske vojske, ali su ga snage blokirale na toj poziciji.

U izveštaju se navodi da su snage sirijske vojske na kontrolnom punktu odbile da popuste američkom vojnom konvoju i više puta su zahtevale da se okrenu i pronađu drugu rutu na severu Al Hasake.

Nije bilo prijavljenih sukoba između dveju strana; međutim, u izveštaju se navodi da je sirijska vojska bila agresivnija nego inače, jer je nekoliko vojnika bilo uključeno u opstrukciju.

Ovi incidenti presretanja postali su česti na severoistoku Sirije od početka nove godine, jer Sirijska vojska i njihovi ruski kolege traže potpuno povlačenje američkih snaga iz Sirije.

Pogoršanje situacije na severoistoku Sirije je nedavna primena „Cezarovog zakona“, koji je usmeren na sve vladine institucije unutar Arapske Republike.

Te sankcije su naišle na snažne proteste vlade i ljudi, jer američki akt namerava da cilja na ekonomiju Arapske Republike većim intenzitetom nego ranije.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Mir brate mir says:

    E, nećete ga vala majci. No pasara. Kojoti krvavi, zbog vas mi imamo tolike izbeglice na putu kroz Beograd u parku pored ekonomskog. Da bogda vas Rusi potamane. Za njih valjda nema gore kletve, jel da?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *