НАИВАН КАО ФРАНЦУСКА СОБАРИЦА: ЏАФЕРИ ОБЈАСНИО албанску заставу на његовом столу!

NAIVAN KAO FRANCUSKA SOBARICA: DŽAFERI OBJASNIO albansku zastavu na njegovom stolu!

5 maja 2017

Novoizabrani predsednik Sobranja kaže da albanska zastava na njegovom radnom stolu nije kršenje ustava, dok lider SDSM Zoran Zaev ima drugačije mišljenje.

Naime, Džaferi, koji je predstavnik albanske partije DUI, kaže da je zastava Republike Albanije, koju je uneo u svoj kabinet nakon preuzimanja funkcije, deo političkog programa albanskih stranaka, koji ne utiče na politički život u Makedoniji i u skladu je sa Ustavom i zakonima.

Džaferi je, nakon razgovora sa komesarom Johanesom Hanom, rekao da on razume reakcije koje je izazvao taj njegov gest, te da to neće ugroziti bilo čije interese.

Objasnio je da se pritom rukovodio ličnim osećajima i da je to učinio kao građanin i državljanin Makedonije, a ne kao predsednik Sobranja, te da nije suprotno Ustavu.

S druge strane, predsednik SDSM Zoran Zaev danas je izjavio da želi da gleda u budućnost i da je spreman da povuče svoje „preterane“ izjave.

Zaev je za TV Prva rekao da želi da gradi dobre odnose i dodao da ako je „preterao“, u izjavama koje je dao nedavno na račun vlasti u Srbiji, spreman i da ih povuče ukoliko je to uzrokovalo „loš osećaj kod političara“.

Na pitanje da li su mu albanski poltički partneri rekli da je tužba za genocid deo njihovog programa Zaev je odgovorio: „Ne – oni mogu da daju političke izjave kakve hoće“.

Zaev je objasnio da oni i treba da daju odgovore na to šta su mislili sa tim izjavama i dodao da smatra da to pitanje genocida koji se pominje u dokumentu (Tiranska platforma) i stanovišta koja iznose treba ostaviti istoriji.

Na pitanje da prokomentariše to što je novi predsednik Sobranja na sto stavio pored makedonske i EU zastave, stavio i albansku, Zaev je rekao da su zakoni u Makedoni jasni i da moraju da se poštuju, te da osoba koja je napravila grešku mora da je popravi.

„Voleo bih da se makedonski zakoni i ustav poštuju bez obzira na činjenicu da li ih krši naš koalicioni partner ili ne. Svako mora da ima političku i pravnu odgovornost“, rekao je Zaev.

On je izrazio nadu da će onaj koji je „napravio grešku, to ispraviti“.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Batina says:

    Makedonija kako dosla tako osla, I tako ce to jednog dana da se vrati u okrilje Dusanovog Carstva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *