НАЈАВА ХАОСА – ТУРСКА ПОЗВАЛА САВЕЗНИКЕ У СИРИЈИ: Будите у стању повећане борбене готовости

NAJAVA HAOSA – TURSKA POZVALA SAVEZNIKE U SIRIJI: Budite u stanju povećane borbene gotovosti

11 septembra 2018

Generalštab Turske je naložio svojim saveznicima iz naoružane opozicije na severu Sirije da podignu jedinice u stanje povišene borbene gotovosti zbog pogoršanja situacije oko provincije Idlib, piše list „Jeni safak“.Kako se navodi, naređenje se odnosi na oko 50.000 pripadnika opozicione Slobodne sirijske armije koja se nalazi u područjima Afrinu, Azazu, Džarablusu i Babu, koji su prešli pod kontrolu turske vojske tokom turskih operacija „Štit Eufrata“ i „Maslinova grančica“, u periodu od 2016. do 2018. godine.

U to područje je prebačeno oko 30.000 turskih vojnika. Takođe, Turska je udvostručila broj oklopne tehnike i artiljerijskih baterija na granici sa Sirijom i ojačala svojih 12 posmatračkih punktova u samom Idlibu.

Agencija „Anadolija“ je javila da je ministar odbrane Turske Hulusi Akar pozvao da se prekine sa bombardovanjem sirijske provincije Idlib i da se osigura režim prekida vatre u tom regionu.

„Mi se zalažemo za hitni prekid svih vazdušnih i kopnenih napada i za osiguranja stabilnosti i primirja u regionu“, rekao je Akar.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Deda Micko says:

    Kokajte se, svi ste olosi, zabole me za sve vas. Zivela Srbija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *