НАЈАВА ВЕЛИКОГ РАТА – АМЕРИКАНЦИ наговарају БАЈДЕНА да Украјини обезбеди 100 ловаца F-15

NAJAVA VELIKOG RATA – AMERIKANCI nagovaraju BAJDENA da Ukrajini obezbedi 100 lovaca F-15

9 aprila 2021

AMERIČKI Atlantic Council javno je sugerisao šefu države Džou Bajdenu da Ukrajini obezbedi 100 borbenih aviona F-15 najnovijih modifikacija.

Plus: 6 do 8 izviđačkih aviona E-2S-2000 i 8 do 12 `letećih tankera` KC-135R.Ovo je inicijativa koja je sadržana u članku višeg istraživača Instituta za spoljnu politiku Stivena Blanka objavljenom na veb stranici Atlantic Council.

Blank je objasnio i zašto:

„Modernizacijom i jačanjem ukrajinskog vazduhoplovstva Bajdenova administraciji dobija priliku da Moskvi nanese bol. I u strateškom smislu i preko dugog propagandnog rata“.

I nastavio: „Jačanje ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva biće moćan način da SAD jasno stave do znanja da više neće tolerisati ruske akcije u istočnoj Evropi i da Rusija mora snositi ozbiljne i opipljive dugoročne strateške troškove za svoje zlonamerno ponašanje“.

„Potez Blank“ usledio je nakon što je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski – posle razgovora sa generalnim sekretarom zapadne vojne alijanse Jensom Stoltenbergom – izjavio da je za njegovu zemlju „ulazak u NATO jedini način za okončanje sukoba u Donbasu“.

„Atlantic Council je američki think-tank povezan sa NATO koji uvek koristi antirusku retoriku. Međutim, SAD neće Ukrajini dati lovce F-15. Sto tih aviona – to je mnogo novca… Ako Amerikanci i predaju F-15 Ukrajini, ko će tim avionima upravljati? Obuka ukrajinskih pilota je, blago rečeno, na niskom nivou“, rekao je vojni ekspert Aleksej Leonkov.

Po njegovoj proceni, čak i 100 lovaca F-15 u Ukrajini, dakle – u blizini granica Rusije, nisu neka opasnost za nju:

„Ti lovci će, ako pokušaju da učine nešto protiv Rusije, biti odmah oboreni. Amerikanci su toga svesni“.

Leonkov je objasnio zašto ne bi bilo celishodno da Moskva, kontrirajući, moderne borbene avione pokloni dvema donbaskim republikama:

„Ako se nešto dogodi, Rusija će biti glavni saveznik DPR i LPR. Svi su toga svesni“.

Leonkov je, inače, uveren: „Ni Amerikanci ni NATO neće boriti za Ukrajinu“.

Atlantic Council je 2019. proglašen nepoželjnim u Rusiji. Odlukom njenog državnog tužioca.

KOMENTARI12 komentara

 1. Aco says:

  Pa amerikanci ce da upravljaju sa tih 100 aviona a brača Rusi sa PVO u DPR i LPR jebote....s300 nabuđe na c400 malo ga ćipuju i malo treninga...roka mandoljina

 2. M says:

  Forsirano jačanje-naoružavanje Ukrajine i njeno uvlačenje u NATO,je mač s dvije oštrice!Ako to USA-Zapad uspije,to će biti ozbiljan i skup zalogaj za Rusiju,a ako USA-NATO tamo postavi i svoje rakete i proturakete,onda će to prisjesti Rusiji!Međutim,moguć je i Ruski preventivni napad prije toga,povod je lako napraviti,imali su prilike Rusi to naučiti od USA,samo da još izračunaju odnos svog preventivnog prvog udara spram toga da oni popuše taj prvi udar USA-Zapada,pa ako stignu to izračunati na vrijeme,onda se možda i ohrabre udariti prvi,jer i tako taj Veliki Rat ne mogu izbjeći,pa onda bar da svojim preventivnim prvim udarom odmaknu USA-Zapad što dalje od svojih granica na svim stranama,i lakše podnesu slijedeću rundu,dugi iscrpljujući rat svim sredstvima,na izdržljivost!Jer to je rat svih ratova,na sve ili ništa,bez odustajanja,bez milosti!

 3. miliorad5 says:

  Samo prde da se uvuku u čmar gazdi na tronu,ovo je počelo da bude dokazivanje ko će više i jače da napadne i pljune na rusiju u NSDAP USA.Oni su povezali najgore metode komunista sa starim oprobanim metodam nacista i prave hibridnu diktaturu po vertikali i horizontali.Ovaj vojni kružok je HORIZONTALA,jeftini bukači ,nešto kao nacistički "signal",propganda uvijena u "eksperte":):)Ima tamo mnogo plaćenih alapača ali jezičinom se rat ne dobija, a oni će ga KATASTROFALNO IZGUBITI....SADA je JASNO da ih rusi ČEKAJU...Kupiću kokice i gledaću njihov poraz a kokice ću da pojedem pre nego što postnu radioaktivne.Ili možda rusi imaju NEŠTO DRUGO..NEŠTO ŠTO NIJE RADIOAKTIVNO A BIJE KO A BOMBA,Kalifornija im je izgorela imam osećaj da će još da gore jer rusi su preteći MIRNI I STALOŽENI,da sam na mestu nATO i USA ja bih se PLAŠIO.

 4. M says:

  ...obje varijante koje sam spomenuo su toliko vjerovatne da će jedna od njih gotovo neizbježno,sigurno biti,tj.Veliki Rat,pitanje je samo tko će udariti prvi,gdje,i kad!

 5. M says:

  ...možda bi ovaj Maj mogao biti nezgodan,a jesenski nastavak pogotovo!?!🥺

 6. da da says:

  Glupost,ukropi osim ruskih aviona koje ne mogu održavati,najmanje trebaju američke kante koje ne znaju podići u vazduh,a ne konkretno uraditi nešto sa njima.jel tako.fak of.

 7. persida says:

  Jewmerica zeli da Sloveni izginu u sto vecem broju. "Protokoli sionskih mudraca" se ostvaruju iz dana u dan.

  • opet ja says:

   U pravu si. Cilj im je da se poubijaju rođena braća. Nadam se da ako dođe do rata, da će Rusija to brzo da reši, sruši marionetsku vlast u Ukrajini i vrati je na pravi put sa minimum žrtava na obe strane.

 8. M says:

  ...i Biblijski proroci,i Otkrivenje,...se ostvaruju iz dana u dan!Pa sad nek se svatko kladi u što želi,i igra na tu kartu!Pošteno!

  • persida says:

   "Biblijski proroci" su mafija koja danas vlada bankarskim sistemom, koja bombarduje Siriju, ucenjuje sve zemlje sveta. Tebi je religija pomracila mozak. Dok se ti kladis, ne shvatas da si samo budala u njihovoj kladionici.

 9. šiško says:

  I šta ako im pošalju te avione? Ko će njima upravljati? I šta i ako nadju nekog da njima upravlja? Šta će ti avioni napadati? Opet Ukrajinu. Ukrajina bombarduje samu sebe? Budi bog sa nama! I kako misle da će pobediti bombardovanjem? Oni vojsci Donbasa ne smeju da prismrde, a ne da na njih pošalju kopnene trupe. Bombama mogu da pretvore Donbas u prah i pepeo i opet nisu pobedili. A šta i kad bi pobedili, kad bi svi stanovnici nekim čudom iz nekog razloga sutra digli ruke u znak predaje? Šta onda? Kako misle da uspostave dalji zajednički život sa ljudima čijih su stotinjak pripadnika žive spalili (Odesa) i počinili još mnoga zlodela? I to posle tolikih godina podlog, nečasnog ratovanja? Šta je sa tim ukrajincima? Ja sam iz nekih davnih razgovora sa ljudima koji su bili u kontaktu sa akademskom zajednicom Ukrajine stekao utisak da je to vrlo obrazovan i inteligentan svet. Šta se njima desilo, te danas ne umeju da saberu dva i dva? Je li to ona radijacija iz Černobilja i čeka li i nas slična zaglupljenost zbog uranijuma kojim su nas bombardovali?

 10. Gagi says:

  Upucujem drage kolege sa ovog portala, da pronadju i procitaju kakav je bio razvoj umetnosti i industrijske tehnologije posle I rata u Rusiji i europi. Da naprave paralelu a onda ce shvatiti kome i zasto smeta jaka Rusija. Nece zapadna azdaja odustati, vec je pocela da bljuje vatru. Uopste me ne bi cudilo donosenje nekog novog univerzalnog zakona o zasiti europe i njene bezbednosti. Onda pohvataju sve ove izbeglice kojih je europa puna i pravac na Rusiju. Europljani su bogat i star narod, nece oni da ginu kada imaju ovoliko tudje omladine, nisu ih valjda bezveze u tolikom broju dovlacili na njihove prostore. Nismo toliko naivni da pomislimo da su podmukle azdaje i ale poblesavile i da pojma nemaju sta i kako rade, da je sve to "slucajno" tako ispalo. Nece biti tesko muslimane nahuskati na pravoslavce, bar mi ovde to vrlo dobro znamo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *