НАЈАВЕ: Путина ће код Храма Светог Саве дочекати 70.000 људи

NAJAVE: Putina će kod Hrama Svetog Save dočekati 70.000 ljudi

10 januara 2019

Vladimira Putina, koji 17. januara dolazi u posetu Srbiji, trebalo bi ispred Hrama Svetog Save u Beogradu da dočeka više od 70.000 ljudi, pišu „Novosti“.

Kako navodi list, a prenosi Tanjug, taj doček organizovaće nevladin sektor i patriotske organizacije, a podršku će im, kako se očekuje, dati i Srpska napredna stranka.Planirano je, navode „Novosti“, da se učesnici okupe na Trgu republike i krenu zajedno prema Hramu Svetog Save kako bi stigli u trenutku kada u svetinju bude dolazio i lider Ruske Federacije.

„Zamisao organizatora je da na ovaj način iskažu poštovanje prema prvom čoveku Rusije koji je veoma zaslužan za učvršćivanje prijateljskih veza između dve bratske države, ali i zahvalnost najvećoj slovenskoj zemlji za podršku u međunarodnoj areni kada je reč o teritorijalnoj celovitosti Srbije“, pišu „Novosti“.

Detalji Putinovog boravka trebalo bi do tančina da budu razrađeni do subote, a očekuje se da u Beograd stigne i njegova prethodnica kako bi sa našim bezbednjacima još jednom proverila da li je sve pod konac pred značajnu posetu, pišu „Novosti“.

 

KOMENTARI8 komentara

 1. Deda Micko says:

  Čist kič. Posle ovoga, Vučko dobija izbore. Zato Putin, po nalogu Zapada, i dolazi u Srbiju. Obićiće selo na Fruškoj gori, ali ne i Srbe na Kosovu, to sve govori.

  • Miraš says:

   Bože dragi, koliko si ograničen, paranoičan i zlonameran. Od onolike Rusije 146.880.432 ljudi na ukupnom prostoru od 17.125.191 km², organizovane u 85 subjekata Ruske federacije i koji se zatim grupišu u 8 federalnih okruga ili ekonomski u 12 rejona, a vojno samo u 5 rejona i sa svim važnim pitanjima koje Rusija danas ima na dnevnom redu - da Predsednik Rusije spao je na to da Zapadu podešava rezultate izbora u seocetu Srbija??? Vučić bi dobio na izborima i bez Putinove posete. Već i vrapci u Srbiji znaju kako se odvijaju izbori kod nas i da je najvažnije ko na kraju broji. Pogledaj reagovanja tog Zapada na Putinovu posetu u sada i posle njegovog odlaska. Ne verujem da su sa Zapada srećni i da će biti srećni zbog Putinove posete Beogradu. Biće itekako zabrinuti da im neko ne ukrade njihovog "mališu" sa Zapadnog Balkana.

   • Deda Micko says:

    Ne pljuj vec sacekaj da vidis kako se stvari odvijaju. Nikada kako si ti predvideo, a uvek onako kako predvidjam ja. Putinova poseta je cisto zamajavanje sa elemntima kic teatra, nema nikakvog smisla niti ce imati ikakvih posledica. Pa se u tom smislu postavlja pitanje: zasto Putin uopste dolazi, da nam baci prasinu u oci? Ili da da podrsku fanaticima poput tebe? Po tebi, ja sam zlonameran, a Putin koji ordenuje srpskog Veleizdajnika je dobronameran do krova, spasilac. Kapiras li koliko si prolupao?

    • Boze Pravde says:

     Opet te fratar pustio da predahnes.

    • Miraš says:

     Deda Hašime, opet si prolupao. Putin značajno ređe dolazi u Beograd. Putin je bio ovde 2001, 2011, 2014 i to samo zbog Parade povodom oslobođenja Beograda, i evo sada 2019 godine. Da nije bilo te parade u proseku svake 9-te godine poseti Beograd.

    • Miraš says:

     Nije reč sano o tome ko će pobediti na izborima u Srbiji, nego kuda ide Srbija. Puno su krupnije stvari u pitanju. Putin ne dolazi da sebe lično krajnje glupo iskompromituje. A na šta će se odlučiti junak Vučić, e baš to će se videti. Pronađite tekst: "Čekajući Putina" - 28/12/2018 STRATEGIJA ATLANTSKOG SAVETA - govorila je o „istorijskom zbližavanju sa Srbijom“ i o „istorijskoj revitalizaciji američko-srpskog savezništva“, ali pod uslovima koji su otkrili da bi ovo zbližavanje moralo da bude zasnovano na potpunoj kapitulaciji Srbije. U cilju „da se ostvari vizija o tome da će Balkan postati deo Evrope i transatlantske zajednice“ tako što će se „integrisati u institucije transatlantske zajednice“, to jest u NATO. U tu svrhu, predloženo je „uspostavljanje stalnog vojnog prisustva SAD u Jugoistočnoj Evropi“ kako bi se „utvrdila dugoročna sposobnost SAD da utiču na razvoj događaja“: „Sadašnja baza američkih vojnika pod komandom KFOR-a na Kosovu – baza Bondstil – trebalo bi da se pretvori u prvu stalnu vojnu bazu SAD u Jugoistočnoj Evropi.“ Zatim, da se Srbija „značajno distancira od Rusije“, što „nije nešto oko čega bi SAD i EU mogli da prave kompromis“. I pod tri, „ponovno uspostavljanje reputacije SAD kao poštenog posrednika“ u pregovorima Beograda i Prištine (uz „konačan dogovor tokom sledeće godine“)..

 2. Deda Micko says:

  Dodjite Srbi, bice sendvica, a Putin i Vucko ce vam mahati iz daljine. Moze li se jos nesto postici u ovom zivotu?

 3. Slobodanka says:

  Boje se da ne bude više ljudi. 70.000 ljudi? O, Zapad ne sme da vidi veću prisutnost, više od ovog broja ugrozilo bi AV-a kod zapadnih gazda. Parada "Korak Pobednika" od 16.10.2014. godine kamere su dobile zadatak da ne prikažu mnoštvo sveta, a naše obezbeđenje oduzimalo je od građana Putinove slike koje su na kraju završile u blatu. Takođe zastave Malorusije-Donbasa su bile na udaru. ... Kasnije 20.02.2016.godine tokom pripreme za prvi anti-nato miting, a i za one koji će kasnije uslediti bilo je primetno da neko sistematski skida sve reklamne postere i letke, i manje i veće. Poigravali su se sa svima nama, neka bude miting ali što manji, te da pokažu celoj Srbiji, a i Rusima da više nema puno Srba koji su anti-NATO nastrojeni. ... Običan narod ako izađe i ovaj put da pozdravi Predsednika Rusije neće biti na gubitku. Na većem gubitku će biti ako ne izađu - to bi bio signal za sakupljače naših duša da smo konačno oslabljeni i da sada tek treba i mogu da navale sa svojim planom i programom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *