НАЈАВЉЕН ВОЈНИ СУКОБ СА СРБИЈОМ? СТИГЛА ПРЕТЊА

НАЈАВЉЕН ВОЈНИ СУКОБ СА СРБИЈОМ? СТИГЛА ПРЕТЊА

28 септембра 2022

Премијер тзв. Kосова Аљбин Kурти сматра да постоји могућност да дође до евентуалних сукоба са Србијом.

Он је навео да постоји четири разлога зашто може да дође до тога, а један од њих је тај што Србија не признаје независност Kосова и Метохије.Kурти је за швајцарски „Дие Републик“ нагласио да се Kосово не боји „деловања Србије“, али је на опрезу, преноси Репортери.

Још један од разлога за евентуални сукоб, према Kуртијевим речима, је и тај што Србија блокира пријем Kосова у међународним организацијама и финансира „паралелне структуре“ на северу Kосова и Метохије.

„Србија још увек не признаје независност Kосова. Бори се против нашег међународног признања и истовремено финансира нелегалне структуре унутар Kосова које подривају владавину права и наш суверенитет. Друго, у Србији не признају ратне злочине почињене 1990. године“, истакао је Kурти.

Премијер тзв. Kосова је навео да Србија одржава блиске односе са Русијом, што, како је казао, нарушава мир у региону.

„Kосово је демократија, Србија није, то је трећа ствар која ме брине. Свако ко се граничи са аутократијом је у опасности. Четврто, званични Београд одржава блиске везе са деспотским руским председником Владимиром Путином. Вучић се са Путином срео скоро 20 пута за 10 година, последњи састанак 25. новембра 2021. у Сочију, три месеца пре почетка рата“, рекао је Kурти.

Петковићу није дозвољен улазак

Власт у Приштини данас поново није дозволила улазак на Kосово директору Kанцеларије за KиМ Петру Петковићу, иако по важећим споразумима има обавезу да му омогући слободно кретање преко административних прелаза.

Истовремено, угледни универзитетски професор и политички аналитичар Миљазим Kраснићи говорећи о актуелној кризи са штрајком просветара на Kосову, нагласио је да Kуртијеви поступци имају политичку позадину.

„Kурти жели да победи све оне групе које је окарактерисао као ‘ПАН групе’ и објавио је неку врсту рата многима, као што су здравствени радници, наставници, ветерани“, каже Kраснићи.

Он је нагласио да је Покрет Самоопредељење на челу са Аљбином Kуртијем специјалиста за пропаганду и медијско ратовање, јер је, како каже, тим путем и дошао на власт.

(Tanjug)

KOMENTARI10 коментара

 1. Aco says:

  Go...no Šip....sko najavljivo bi on k da nema amera iza

 2. milorad5 says:

  ma nema šanse jedino što oni mog da urade je pokušaj iznenadnog pogroma nad našim zemljacima na severu kosova,svaki dalji scenarijo je scenarijo njihovog potpunog i teškog poraza u vojnom mislu,pa kurti nema NIKOGA iza sebe od šiptara ,svi tamo shvataju da ih čalje u samoubilačku misiju,i zato maskirani trolovi koji glume šiptarsku vojsku idu tamo isključivo za male pare,jer nznaju da će pobeći na prvi metak iz srbije,ne isplai im se da ginu za tu siću koju sad dobijaju ali mogu da glume armiju za te pare:)Kurti galami,možda bi on i hteo neki mali rat da se busa ali on dobro zna da to nije moguće a ZIMA dolazi na kosovo.Njima fali 65% elek.energije oni to nemaju dakle da nabave samo to je dovoljno da se kurtiju smrznu jaja od straha.Mislim da će strani guverner ksova aljbin kurti bežati sa kosova uskoro punom brzinom.Takodje mislim da je šipcma pun nos njihove "nezavisnosti" oni sad žive gore nego u jugi a ionda je to bila beda tamo,pa SVI su zapalili na zapad da se više ne vrate ni pod razno,kosovo je PRAZNO.

 3. 1389 says:

  Kurti je već najavio propast Kosova kao države, koga ameri hrane i evropljani brane, taj nema budučnosti na prostoru Balkana, uskoro će Rusija da ogladni komletnu EU, prizor anarhije počinje u Berlinu, Briselu ili Barceloni...

 4. padre says:

  Oni bi kao Hrvati, Ukrajinci i Bosanci ratovali, ali samo ako je iza njih zapad! Ništa nisu naučili, zapad se samo umeša, da napravi govna, a posle sklizne i ostavi lokalcima, da to počiste!

 5. Gardista says:

  Kurti je misaona imenica od probusenog kurtona....da izvinete, toliko o lajavom probusenom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u