НАЈАВЉЕНЕ НОВЕ МЕРЕ: Полицијски час следећег викенда још дужи!?

NAJAVLJENE NOVE MERE: Policijski čas sledećeg vikenda još duži!?

12 aprila 2020

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je jutros da ima smisla očekivati da policijski čas sledećeg vikenda počne ranije, odnosno da traje duže, i naveo da će odluku o tome, kao i o ponašanju za vreme pravoslavnog Uskrsa, doneti epidemiolozi i stručna lica zajedno sa nadležnima.

– Ima smisla to očekivati, s obzirom da i prošli vikend i ovaj daju rezultate i ne smemo se opuštati u ovom periodu kada opasnost još uvek preti. Verujem da ćemo zajedno sa epidemiolozima i stručnim licima svi zajedno doneti odluku kako da se ponašamo narednih dana i u vreme Vaskrsa te da će mere biti adekvatne i dobro pripremljene – kazao je gradonačelnik za RTS.On je dodao da ne veruje da može doći do eskalacije situacije sa obolelima i naglog skoka u narednom periodu, ali, kaže, pažnja mora da bude na nivou.

S tim u vezi, naveo je da je na beogradskom Sajmu, koji je pretvoren u privremenu bolnicu, popunjeno 350 mesta od ukupno 2.200.

– U Areni imamo 360 mesta, u Hali sportova malo manje od 150. U ovom trenutku imamo dovoljno kapaciteta i ne očekujem da će biti potrebno više mesta od ovih koje imamo u ovom trenutku, ali ako se ukaže potreba bićemo spremni – istakao je Radojičić.

On je rekao da je noćas 106 ljudi prekršilo mere zabrane kretanja, dok je prošle nedelje bilo nešto više i dodao da Grad Beograd i u otežanim uslovima dobro funkcioniše.

– Imamo 1.200 komunalnih radnika na licu mesta – zaključio je gradonačelnik, koji je iskoristio priliku da vernicima katoličke i protestantske veroispovesti čestita Uskrs.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Gardista says:

    A osim Beograda ima li Srbije...mozda samo kad je policijski cas i kad treba para i glasova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *