НАЈБИЗАРНИЈИ УСЛОВ ИЗ ЕУ СРБИЈИ: Гејевима у Србији хитно дозволити…

NAJBIZARNIJI USLOV IZ EU SRBIJI: Gejevima u Srbiji hitno dozvoliti…

21 septembra 2016

UCESNICI PARADE PONOSA

Samo dan posle održavanja gej parade, Evropska unija zahteva od države Srbije da najkasnije do kraja 2017. dozvoli pederima i lezbijkama da usvajaju decu!?!

Kako tvrde obavešteni, Brisel već neko vreme pred Srbiju postavlja ovaj bizarni zahtev, a on je ponovo aktuelizovan juče, dan posle peder-bala u centru Beograda.

– Poruka više zapadnih diplomata jeste da Srbija mora da iskoristi ‘dobru atmosferu’ posle gej parade i maksimalno ubrza donošenje zakona o pravu LGBT parova na usvajanje dece – prenosi sagovornik  iz Vlade Srbije.

Zasad protivustavno

Naša država će, kako se navodi, najpre biti prinuđena da u zakonodavstvo unese pojam „registrovanih partnerstava“, koji reguliše imovinske odnose među partnerima, kako heteroseksualnim, tako i homoseksualnim. To će biti prvi korak ka potpunoj legalizaciji istopolnih brakova.

Problem je, međutim, što briselski ‘pederski ultimatum’ direktno gazi Član 62 Ustava Srbije, koji doslovce kaže da se „brak zaključuje na osnovu slobodno datog pristanka muškarca i žene pred državnim organom“.

– Sve i da se, zbog zahteva Brisela, promeni Ustav, a to je jako teško, mi kao društvo nismo spremni na takav iskorak. To, naravno, odlično znaju u vrhu EU i zato je ovo još jedan politički pritisak na Vladu. Iako smo već tri puta organizovali gej paradu, bez ijednog incidenta, sad nam traže još više i više… – podvlači sagovornik.

Ministar za socijalna pitanja Aleksandar Vulin kaže da ne zna za takav zahtev Brisela, ali da on svakako iziskuje promenu Ustava.

– Sa ili bez zahteva EU, za realizaciju ovoga morali bismo prvo da promenimo Ustav. U svakom slučaju, moj stav kao ministra zaduženog za porodične odnose je poznat, brak je zajednica muškarca i žene! – kategoričan je Vulin, dok, s druge strane, ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović tvrdi da EU ne traži od nas ozakonjenje prava gej parova na usvajanje dece.

Psiholog Zoran Milivojević ističe da usvajanje takvog zakona može izazvati burne reakcije javnosti.

– Cela ta stvar je dosta kontroverzna. Istraživanja su pokazala da su deca koju usvoje homoseksualni parovi tokom odrastanja često prolazila kroz podsmevanje i maltretiranje okoline. Za tu priču, koja može imati jako negativne posledice, jako je važan kulturni kontekst. Ne znam koliko je naše društvo spremno za to – napominje Milivojević.

Gejevi nisu prioritet

I sociolog Milan Nikolić smatra da je čitava priča o pravima LGBT populacije „malo preterana“.

– Ima daleko značajnijih socijalnih i ekonomskih problema u ovom društvu od toga hoće li se istopolnim partnerima dozvoliti da usvajaju decu. O ovome se priča zato što postoji jak gej lobi, koji takve teme postavlja kao prioritet, iako one to nikako nisu. Gejevima nisu ugrožena ljudska prava u meri koliko se o tome govori. Pritom, imaju svoje ljude u vrhu sistema… – zaključuje Nikolić.

Dolče i Gabana protiv ‘gej usvajanja dece’ Najpoznatiji gej par na svetu modni kreatori Domeniko Dolče i Stefano Gabana žestoko su se usprotivili tome da LGBT osobe usvajaju decu. Oni su u martu 2015. izjavili da prihvataju jedino „tradicionalno shvatanje porodice“.

– Rađaju te majka i otac, ili bi bar tako trebalo da bude – rekao je Dolče, na šta se nadovezao Gabana:

– Porodica nije modni krik, u njoj postoji neobjašnjiv osećaj pripadnosti.

(Informer)

KOMENTARI7 komentara

 1. Franci says:

  Za pedere mora biti preduslov, da iz tog braka imajo zajedničko dete sa poreklom iz EU-a, znači malo govno.

  • Nuclear Vlasta says:

   He, he, dobar komentar! To đubre treba natovariti u stare vagone i isporučiti u EU pa neka tamo traže svoja prava! Zajedno sa tim ološem isporučiti sve one kojima je EU san snova. Mnogo se prljavštine nakupilo posle 5-og oktobra, Bože blagi!

 2. mile says:

  upravo je problem u "osećaju pripadnosti"...pederčine zahtevaju "zaštitu prava" , a u stvari žele da zakon primora normalne ljude da ih "prihvate". ceo problem je u tome što normalni ljudi, normalno reaguju na različitost, u slučaju pederčina i ostalih bolesnih perverznjaka ta reakcija je u vidu osećaja odvratnosti, izbegavanja, odbojnosti, neprihvatanja...roditelji se odriču dece, društvo ih izbegava, podsmevaju im se, rugaju...e, sad, takve stvari nisu kažnjive, a perverznjaci rade na tome da budu kažnjive, pod izgovorom "posebnosti" i "ugroženosti"...ne bi li to postigli, trude se da njihovu lažnu ideologiju podmetnu pod firmom "rodne ravnopravnosti" deci, najmlađih uzrasta, kroz škole i seksualno vaspitanje, jer su ona bez obrazovanja i iskustva veoma "zgodna" za indoktrinaciju i usađivanje neistinitih ideja i stavova...čak sam čuo kako jedna od njih otvoreno priznaje da starija populacija nije podobna za indoktrinaciju, jer već poseduje istinito obrazovanje, i svako "uvaljivanje" ovih ideja ne može da prođe...

 3. Lajla says:

  Pedere u rezervate pa neka se razmnozavaju i zaraduju za zivot,kopajuci i uzgajajuci sitnu i kruonu stoku, a ne da nam gule kozu sa leda ubiruci porez.Neka se j...e ko sa kim oce ali neka ne diraju narodne pare,koje srpski normalan covek zaraduje prolivajuci znoj. Sta bi da provode kanabalije a mi da ih ranimo i pojima.More mars na posao ima svasta da se radi.

 4. zyx says:

  Živeli Pravoslavlje i naša presveta crkva ! Ove izrode, mutagene prirode, saterati u mišju rupu. Nek ih EU, odvuče kod njih i neka im da sve. Mi se ne odričemo našeg Boga, porodice i tradicije. Ovde nisu dobrodošli.

  • Bajurina says:

   Ima vas puno koji se skrivate a pederisete!!!

 5. slobo says:

  Bajurina provozas mi kozicu gore dole ljubavi .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *