НАЈБЛИЖА МИЛОВА САРАДНИЦА ОСНИВА СТРАНКУ

NAJBLIŽA MILOVA SARADNICA OSNIVA STRANKU

13 septembra 2020

Milica Pejanović Đurišić, koja je jedan od osnivača Demokratske partije socijalista Crne Gore, nakon 30 godina napušta tu partiju i planira da osnuje novu stranku.

Pejanović Đurišić je dugo godina bila jedan od simbola DPS-a, zajedno sa predsednikom Milom Đukanovićem i Svetozarom Marovićem, a aktuelna je ambasadorka Crne Gore pri Ujedinjenim nacijama.Prema informacijama podgoričkih medija iz krugova bliskih rukovodstvu DPS-a, Pejanović Đurišić se na taj potez odlučila jer smatra da je njena dosadašnja partija potrošena kao brend zbog niza afera i da je pametnije praviti novu stranku nego ulaziti u „tuču“ oko toga ko će eventualno zameniti Đukanovića.

Očekuje se da će formalni potezi početi nakon konstituisanja nove vlasti, a prostor za delovanje se vidi u disoluciji DPS-a, kao i u očekivanoj silaznoj putanji Socijaldemokrata nakon odlaska u opoziciju, ali i činjenici da je Socijaldemokratska partija na nedavnim izborima jedva prešla cenzus.

Mediji saznaju da bi partija trebalo da bude levog centra i da je Pejanović Đurišić već razgovarala sa potencijalnim budućim saradnicima i partnerima, među kojima je bivši premijer Igor Lukšić.

Navodno se sastala i razmenila mišljenja i sa potpredsednikom SDP-a Raškom Konjevićem i čelnikom koalicije „Za budućnost Crne Gore“ Zdravkom Krivokapićem sa kojim se poznaje sa Univerziteta Crne Gore.

KOMENTARIJedan komentar

  1. E.Lirsch says:

    Naucila "zena" da bude u vlasti. Da jase, krade, laze. E sad kad Toga vise nema traze se mogucnosti za "promenu". Drolja koja je 30 godina sa milonjom ne vredi ni pisljiva boba. Poisati uzduz i popreko. Njih ja na okupu drzalo samo pljackanjei kradja. Kad se tome stane na put treba hapsiti i odizimati imovinu stecenu pljackom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *