НАЈБЛИЖА МИЛОВА САРАДНИЦА ОСНИВА СТРАНКУ

НАЈБЛИЖА МИЛОВА САРАДНИЦА ОСНИВА СТРАНКУ

13 септембра 2020

Милица Пејановић Ђуришић, која је један од оснивача Демократске партије социјалиста Црне Горе, након 30 година напушта ту партију и планира да оснује нову странку.

Пејановић Ђуришић је дуго година била један од симбола ДПС-а, заједно са председником Милом Ђукановићем и Светозаром Маровићем, а актуелна је амбасадорка Црне Горе при Уједињеним нацијама.Према информацијама подгоричких медија из кругова блиских руководству ДПС-а, Пејановић Ђуришић се на тај потез одлучила јер сматра да је њена досадашња партија потрошена као бренд због низа афера и да је паметније правити нову странку него улазити у „тучу“ око тога ко ће евентуално заменити Ђукановића.

Очекује се да ће формални потези почети након конституисања нове власти, а простор за деловање се види у дисолуцији ДПС-а, као и у очекиваној силазној путањи Социјалдемократа након одласка у опозицију, али и чињеници да је Социјалдемократска партија на недавним изборима једва прешла цензус.

Медији сазнају да би партија требало да буде левог центра и да је Пејановић Ђуришић већ разговарала са потенцијалним будућим сарадницима и партнерима, међу којима је бивши премијер Игор Лукшић.

Наводно се састала и разменила мишљења и са потпредседником СДП-а Рашком Коњевићем и челником коалиције „За будућност Црне Горе“ Здравком Кривокапићем са којим се познаје са Универзитета Црне Горе.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. E.Lirsch says:

    Naucila "zena" da bude u vlasti. Da jase, krade, laze. E sad kad Toga vise nema traze se mogucnosti za "promenu". Drolja koja je 30 godina sa milonjom ne vredi ni pisljiva boba. Poisati uzduz i popreko. Njih ja na okupu drzalo samo pljackanjei kradja. Kad se tome stane na put treba hapsiti i odizimati imovinu stecenu pljackom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u